Cârciumaru şi Primăria, daţi în judecată de moştenitorii lui Dincă Schileru

Urmaşii lui Dincă Schileru se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu autorităţile de la Târgu Jiu pentru retrocedarea unui teren în centrul oraşului.

Municipalitatea, Direcţia Finanţelor Publice, Direcţia de Telecomunicaţii Gorj, Primarul Florin Cârciumaru şi statul român prin Ministerul de Finanţe au fost daţi în judecată de către Andrei Dincă Schileru şi Domnica Gabriela Petersen, urmaşii fostului ţăran devenit unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni de la începutul secolului trecut. Procesul a început ieri şi nu se va încheia până la sfârşitul anului.

Moştenitorii lui Dincă Schileru au deschis procesul respectiv în urmă cu peste doi ani, după ce au revendicat o suprafaţă de teren situată în apropierea Primăriei Târgu Jiu. Direcţia de Telecomunicaţii şi o parte din Teatrul de Vară se află pe terenul revendicat, Florin Cârciumaru declarând că nu avea cum să retrocedeze suprafaţa respectivă. Edilul afirmă că, aşa cum prevede legea, urmaşii lui Dincă Schileru aveau dreptul la despăgubiri, pe care le-au refuzat însă şi au intentat procesul care acum a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cârciumaru spune că sentinţa finală va fi favorabilă autorităţilor locale, la fel ca şi în alte cazuri similare, edilul menţionând că şi instanţele care au judecat cazul până acum nu au dat câştig de cauză moştenitorilor.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: