VIDEO: Zece profesori sancţionaţi pentru fraudarea bac-ului

Zece profesori din Gorj au primit interdicţie de a mai face parte din comisiile de corectare a lucrărilor de bacalaureat, după ce Ministerul Educaţiei a constatat că au dat note de 10 unor lucrări slabe. În plus, unii au primit avertisment, iar alţii s-au ales cu diminuarea salariilor. Profesorii sancţionaţi nu se căiesc, ci anunţă că vor da în judecată Inspectoratul Şcolar.

Daniel Mocioi, profesor la liceul “Henri Coandă” din Târgu Jiu, şi Nicolae Covaciu, profesor la Tismana, ocupă primele locuri în topul celor care au punctat greşit cele aproape 30 de lucrări de la examenul de bacalaureat. După aprecierile profesorilor bucureşteni, lucrările la Limba şi Literatura Română corectate de către aceştia erau de cinci şi şase, nu de zece cât au considerat ei.

Daniel Mocioi: “Voi acţiona în instanţă Inspectoratul”

Profesorului Daniel Mocioi nu i-a venit să creadă că a corectat greşit. “A fost întrunită o comisie, au fost analizate lucrările, nu mi s-a comunicat nimic de genul că s-ar fi dovedit că sunt vinovat cu ceva. Nu cred că mi se va opri din salariu, întrucât eu nu am greşit când am corectat lucrările. Dacă se va întâmpla să fie luate măsuri împotriva mea, voi acţiona în instanţă Inspectoratul, întrucât sunt sigur că am dat note pe drept”, spune  acesta.

Delia Negrescu şi Magdalena Mătrăgună au punctat cu nota 10 lucrări de nota 7, iar Simona Corici, Claudia Mătrăguna, Aurel Găman si Ionescu Gabriela au dat note mai mari cu 2 puncte jumătate.

Justin Paralescu: “Cei de la minister au avut dreptate”

În urmă cu două săptămâni, o comisie formată din inspectorul de matematică Emil Pătrăşcoiu, Daniela Bogea, inspector de Română şi doi sindicalişti au analizat lucrările şi au stabilit cui aparţine vina. “Lucrările cu pricina au fost analizate cu mare atenţie şi s-a stabilit că într-adevăr cei de la minister au avut dreptate. Profesorii gorjeni au corectat greşit. Astfel, s-a decis diminuarea salariului de bază cu 10% respectiv 15% în cazul a patru dintre profesorii care au greşit cel mai mult, iar restul au primit avertisment. Toţi însă nu vor mai avea voie să facă parte din comisiile de corectură la examenele naţionale următoare”, precizează Justin Paralescu, inspector general ISJ Gorj.

Citeste si:

http://www.pandurul.ro/Investigatii/2009-10-19/Fiica+prefectului+Andrei%2C+depunctata+la+bac&hl=andra&tip=toate

Vizualizări: 508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: