Care vor fi următorii disponibilizaţi ai CE Oltenia

Corneliu Gârjoabă, lider sindical, acuză conducerea Complexului Energetic Oltenia de tot mai multe ilegalităţi. Din informaţiile deţinute de Gârjoabă, personalului TESA care a rămas la cariere i s-a schimbat încadrarea din primele grade în gradul IV, fapt ce a dus la diminuarea substanţială a salariilor. Şi în cazul economiştilor care au trecut în producţie previziunile lui Gârjoabă sunt sumbre.

Corneliu Gârjoabă este convins că la Complexul Energetic Oltenia vor fi făcute disponibilizări în masă, spre sfârşitul anului, după alegeri. Ba mai mult, crede că primii plecaţi vor fi economiştii care au fost trecut forţat în producţie. „Conducerea CEO nu va face disponibilizări înainte de alegeri, însă spre sfârşitul anului va reduce substanţial numărul angajaţilor. Când vor veni restructurările primii care vor fi trecuţi pe liste vor fi cei din TESA care au fost trecuţi în producţie. Ei nu vor putea concura niciodată cu muncitorii care au vechime în posturile respective şi ştiu exact ce au de făcut”, a declarat Corneliu Gârjoabă.

Acesta a mai precizat că nici cei care au rămas pe posturi nu o duc mai bine, oamenii pierzând foarte mulţi bani la salarii. „Mi-au spus oamenii din cadrul personalului TESA care au rămas pe funcţii că, deşi acum sunt mai puţini şi au mai mult de muncă, li s-a schimbat încadrarea din gradele I-II în gradul IV. În aceste condiţii oameni cu vechime, care aveau salarii de 4500 de lei, au rămas cu 1500 de lei, au pierdut în jur de 3000 de lei la salariu. E bătaie de joc, cei din conducerea CEO vor să facă profit diminuând salariile oamenilor”, a menţionat Gârjoabă.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: