Cariera Jilţ Nord, prădată de paznici

Doi agenţi de pază plătiţi să apere patrimoniul Carierei Jilţ Nord s-au pus pe furat. Bărbaţii susţin că salariile mici i-au împins la fărădelegi. Tinerii de 23 respectiv 24 de ani au ajuns pentru o noapte în arest.

Zicala „lupul paznic la oi” li se potriveşte de minune celor doi agenţi de pază de la Cariera Jilţ Nord. Gândul că ar putea face bani în plus chiar în timpul programului i-a determinat pe cei doi bărbaţi să uite pentru moment că trebuie să păzească exploatarea de răufăcători şi s-au apucat chiar ei de furat. Au fost văzuţi de şeful de obiectiv, care a anunţat imediat poliţia. Hoţii au fost prinşi şi s-au ales cu dosar penal. După 24 de ore de arest, o instanţă a Judecătoriei Motru le-a dat interdicţia de a părăsi ţara timp de 29 de zile.

Au furat dinţii de la excavator

Furtul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cei doi agenţi de pază s-au dus cu maşinile personale la serviciu şi le-au încărcat cu 11 role metalice şi 36 de dinţi de excavator. „Poliţia Comunală Mătăsari a fost sesizată de către şeful de pază al obiectivului Cariera Jilţ Nord, despre faptul că pe platforma carierei, se află două autoturisme în care sunt încărcate materiale sustrase probabil din incinta unităţii. Din cercetări a rezultat faptul că suspecţii, ambii agenţi de pază, au sustras piesele metalice chiar din obiectivul pe care ar fi trebuit să îl păzească. Le-au depozitat în autoturismele personale, urmând să le valorifice la un centru de colectare a deşeurilor feroase“, a spus Ionuţ Daniel Tică, purtător de cuvânt al poliţiei.

ŞOMERI

Cei doi suspecţi erau angajaţii unei firme de pază care are contract cu Complexul Energetic Turceni, de care aparţine cariera Jilţ. Aceştia îşi vor pierde locul de muncă.

PREJUDICIU

„Piesele metalice furate de la Cariera Jilţ, evaluate la suma de 4.000 lei, au fost restituite unităţii prejudiciate”, spune Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: