Sinuciderea Ralucăi, inspirată din cartea „Magazinul de sinucideri”

Rudele elevei care s-a sinucis consideră că au făcut descoperiri „şocante” atunci când au umblat prin lucrurile personale ale acesteia, pe noptiera Ralucăi existând cărţi cu titluri care de care mai „în temă” cu gestul său. Una dintre ultimele cărţi citite de tânără se numeşte „Magazinul de sinucideri”, o carte pe care, Dana, sora Ralucăi, nu o consideră o simplă coincidenţă, mai ales că la pagina 71 autorul face referire inclusiv la „bolovanii” pe care unul dintre personaje trebuie să şi-i pregătească pentru a fi sigur că dacă vrea să se înece îşi duce planurile până la capăt.

Puse cap la cap cu întrebările grele care o frământau pe cea care putea fi studentă în Anglia, cărţile acesteia pot ajuta la înţelegerea gândurilor sale. „Sunt nişte cărţi care pe mine mă înfiorează numai când le văd titlul. Nu am apucat să le citesc decât pe sărite, dar probabil o voi face în viitorul apropiat pentru a înţelege unele lucruri. Uneori ea îmi spunea că îi este teamă că nu o înţeleg. Mă întreba de ce există, pentru ce este viaţa, de ce a fost ea născută. Am şi făcut atunci o glumiţă cu ea şi mi-a spus că la fel îi spusese şi colegă”, declară sora Ralucăi. Aceasta a discutat ieri inclusiv cu colegele care i-au oferit Ralucăi cadoul respectiv, Cristina Sâiu dând asigurări că „Magazinul de sinucideri” este cu totul altceva decât şi-ar putea imagina cineva care nu citeşte decât titlul cărţii.

„Cartea aceasta arată, de fapt, cât de frumoasă este viaţa. Oamenii care aveau un magazin de sinucideri încep să iubească viaţa şi chiar renunţă la magazin, finalul fiind foarte amuzant. Eu cu Raluca am vorbit ultima dată miercuri, la ultima oră, şi îmi spunea că vineri va căuta pe net informaţii despre cum o să ne cazăm în Anglia. Voia să trimitem actele şi să rezolvăm mai repede problema aceasta, deci îşi făcea planuri de viitor. E drept că cu ceva vreme în urmă mi-a spus că peste 40 de ani ar vrea să se sinucidă. Am luat-o ca pe o glumă atunci, mai ales că urma să plecăm amândouă în Anglia. Mă gândeam că se va schimba în câţiva ani”, spune Cristina Sâiu, prietena şi colega Ralucăi.

OMAGIU

Colegii Ralucăi vor merge şi vor arunca flori pe râul Jiu, unde s-a înecat fata, şi vor aprinde o lumânare în amintirea tinerei de 19 ani.

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: