Cariera Pesteana a intrat într-un proces de retehnologizare

CarieraPesteana stă foarte bine în ceea ce privește livrarea de cărbune. Potrivit directorului Gabriel Nanu, tot ce se produce se si livrează astfel încât nu a fost timp pentru crearea de stocuri pe perioada de iarnă. De altfel, carierea trece si printr-un proces de retehnologizare. Lucrările sunt în termen destul de avansat astfel încât conducerea carierei speră ca până la sfârsitul anului acestea să fie deja finalizate.

Creșterea cererii de cărbune s-a resimțit puternic și în cariera Peșteana. Dovadă sunt stocurile goale ale carierei și asta pentru că tot ce se produce se livrează către beneficiari. ”A fost o cerere de cărbune destul de ridicată fapt care ne-a impus maximizarea și producției și personalului muncitor. Cât despre stocuri pentru iarnă nu prea putem să le facem pentru că nu avem timpul necesar, în general am funcționat cu depozitele goale. Datorită cererii, cam tot ce s-a produs s-a livrat. Nu a fost timp de a se crea, de a se stoca, s-a asigurat un flux continuu și în general până la sfârșitul anului așa vom merge”, a declarat Gabriel Nanu, directorul carierei Peșetana.

Modernizări

Cariera Pesteana Nord a intrat în sfârșit în modernizări după ce directorul Gabriel Nanu anunța în vară că se pregătește modernizarea unei linii de haldă exterioară și a unor excavatoare. ”A venit timpul ca si la noi să se implementeze un prim program de modernizare a unui flux tehnologic. E vorba de o linie de haldă exterioară  împreună cu un excavator de treaptă 1. S-au demarat lucrările, sunt într-un stadiu destul de avansat, credem noi că până la sfârsitul anului o să fie finalizate”, a declarat Gabriel Nanu, directorul Carierei Pesteana. Modernizarea are drept scop cresterea productivitătii dar si scăderea costurilor, sustine conducerea carierei.

PREVIZIUNI

Pentru anul 2012, directorul carierei speră să se păstreze aceeasi cerere de cărbune ca si anul acesta. ”Perspectiva este destul de îmbucurătoare, pe perimetrele actuale suntem undeva până în 2023-2025. Carierea Peșteana este o carieră încă de perspectivă si nu si-a arătat încă adevărata valoare, a adăugat Gabriel Nanu, directorul carierei Pesteana.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: