Cariera Roşia, amendată pentru poluare fonică

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au sancţionat în cele din urmă exploatarea minieră Roșia pentru depășirea nivelului de zgomot în zone locuibile. Amenda vine în urma zecilor de reclamații făcute de locuitorii din satul Roșia Jiu care nu mai puteau suporta zgomotul provocat de benzile transportoare. Cariera Roșia, unitate subordonată  Societății Naționale a Lignitului Oltenia (SNLO), a fost amendată cu 30.000 lei.

Cariera Roșia va plăti pentru zgomotul insuportabil produs locuitorilor din satul Roșia Jiu. Unitatea a fost amendată la sfârșitul săptămânii trecute de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj cu suma de 30.000 lei. ”Cariera Roșia, aparținând SNLO, a fost amendată cu 30.000 lei pentru că nu a asigurat izolarea și protecția nivelului de zgomot în zonele locuibile”, a declarat Ilie Ovidiu, prim comisar al Gărzii de Mediu Gorj.

Prim comisarul a confirmat faptul că amenda a fost aplicată în contextul în care cele 44 de familii care încă mai locuiesc în Roșia Jiu au făcut tot felul de sesizări privind zgomotul și praful produs de cariera din apropiere. Aici zgomotul este aproape dublu față de valoarea normală, oamenii fiind obligați să suporte aceste chinuri pentru că unitatea nu are bani să-i strămute.

Alte amenzi

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au mai aplicat o amendă de aceeași valoare pentru o spălătorie auto care funcționa fără autorizație de mediu. ”O spălătorie auto a fost amendată cu 30.000 lei pentru că nu avea autorizație de mediu”, a adăugat prim comisarul Ovidiu Ilie. De amenzile comisarilor de mediu nu a scăpat nici o carmangerie din Piața Centrală. Firma a fost amendată cu 2.000 lei pentru că nu deținea un contract cu o firmă specializată în colectarea deșeurilor animaliere rezultate în urma activității. Firma respectivă arunca resturile animaliere în containerele de deșeuri menajere, au spus reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: