Cartea „Acvariul cu fâţe“, apreciată de oamenii de cultură gorjeni

Sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ a fost plină ieri, unde scriitorul Nicolae Bălaşa şi-a lansat ultima carte numită sugestiv „Acvariul cu fâţe”. Romanul se vrea a fi o reflexie a realităţii de zi cu zi a ultimilor 20 de ani. „Am scris această carte într-un an şi ideea mi-a venit de la o ştire văzută pe un post de televiziune. Acest „acvariu cu fâţe” este în imediata noastră apropiere, acvariul este planeta asta, iar fâţele suntem chiar noi. În interiorul romanului, cititorul va observa că folosesc inclusiv citate ale oamenilor politici de atunci şi de acum”, afirmă Nicolae Bălaşa, autorul. Scriitorul nu este la prima sa carte, Nicolae Bălaşa publicând până acum alte opt volume.

La eveniment au luat parte oameni de cultură şi prieteni ai scriitorului. „Este extraordinar cum Nicolae Bălaşa îmbină cele două pregătiri ale sale, cea tehnică şi cea filosofică, cum reuşeşte să penduleze între aceste două specializări pe care le are. Cartea mi se pare una foarte bună, autorul vorbeşte în primă fază de revoluţia de la 1989, după care continuă cu ceea ce se petrece mai departe”, declară Alexandra Andrei, director biblioteca judeţeană „Christian Tell“.

Autorul mărturiseşte că a ales Târgu Jiul pentru a-şi lansa cartea datorită legăturii extraordinare pe care oraşul o are cu valorile culturale. Opere lui Constantin Brâncuşi sunt cele care l-au atras pe Nicolae Bălaşa spre acest oraş.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: