Cărţi pentru Colegiul tehnic din Mătăsari

„Asociaţia Reuşim împreună“ şi-a luat încă de la început în serios rolul pentru care a fost creată şi va sprijini întotdeauna acţiunile care ţin de cultură şi educaţie”, a ţinut să precizeze deputatul Severus Militaru, unul dintre fondatorii organismului cultural. Afirmaţia a fost făcută ieri, în cadrul cercului pedagogic al bibliotecarilor şcolari din Gorj, care a avut loc la Colegiul tehnic din localitatea Mătăsari.

În cadrul manifestării a fost luat din nou în dezbatere rolul lecturii în documentarea şi formarea elevilor, pe lângă bibliotecari, fiind prezenţi numeroşi oameni de cultură din judeţul Gorj, dar şi reprezentanţii editurii Corint, aflată într-un parteneriat de excepţie cu şcoala gorjeană. Câteva sute de cărţi au fost donate cu această ocazie bibliotecii Colegiului de către asociaţia culturală din Motru, iar parlamentarul gorjean, preşedintele acesteia, a onorat fiecare prezenţă feminină cu câte o floare.

Printre recentele acţiuni ale asociaţiei culturale motrene se numără şi sponsorizarea celor 24 de elevi câştigători ai proiectului european Euroscola de la Colegiul Naţional George Coşbuc cu bani de buzunar şi cu transportul la sediul Uniunii Europene din Strasbourg. Copiii au plecat deja către locaţia Parlamentului European, unde vor susţine un concurs, Eurogame, pe teme de cultură şi legislaţie europeană, alături de reprezentanţi de vârsta lor din toate cele 27 de state membre ale U.E. La Strasbourg sunt aşteptaţi de către europarlamentarul doljean, deputatul Marian Jean Marinescu.

Tot zilele astea, cei mai talentaţi solişti vocali şi instrumentişti de la clubul elevilor din Motru, au beneficiat de o călătorie şi de achitarea înregistrării unei emisiuni pe programul folcloric Etno din contul asociaţiei „Reuşim împreună“. Emisiunea a avut succes, prestaţia copiilor încântându-l chiar şi pe Silviu Prigoană, care a ţinut să laude rezultatele de excepţie în acest domeniu ale elevilor şi profesorilor îndrumători din Motru.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: