Cartofii s-au scumpit de trei ori

Preţul crescut al legumelor îi cam sperie pe gorjeni. Dacă acum cartofii şi ceapa au un preţ destul de ridicat, oamenii se gândesc cu groază la perioada de iarnă.

Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj, spune că cel mai mult s-au scumpit cartofii şi ceapa. De asemenea, a crescut simţitor şi preţul unui kilogram de gogoşari sau ardei capia, ajungând chiar şi la 3,5 lei. „În ultima perioadă se observă o creştere a preţurilor. De exemplu, cartofii care în vară ajunseseră la 60 de bani, acum costă 1,7 lei. Şi gogoşarul sau ardeiul capia s-a scumpit, pentru că nu se mai găsesc decât din cei crescuţi în seră”, a spus directorul Dan Tănăsescu.

Preţul legumelor va mai creşte în perioada următoare pentru că sunt produse care se mai găsesc doar în depozite. Pensionarii sunt cei mai afectaţi de creşterea preţurilor şi singura soluţie care le-a mai rămas este aceea de a mai tăia din mâncare sau a găti fără carne. „Sunt foarte scumpe, am renunţat la carne, dacă renunţăm şi la legume ce ne facem? Trăim numai cu medicamente?”, a întrebat o pensionară. (M.M.)

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: