Cârţu consideră suspectă delegarea arbitrului Kovacs

Delegarea arbitrului Istvan Kovacs la meciul Pandurii – Dinamo este considerată suspectă de către tehnicianul pandurilor. Sorin Cârţu nu înţelege de ce acesta a fost delegat la un meci al echipei sale în condiţiile în care Kovacs l-a eliminat la meciul din tur cu Gloria Bistriţa. Mai mult, finanţatorul Timişoarei, Marian Iancu susţine că schema arbitri-observatori la Pandurii - Dinamo a fost stabilită pe axa Ionuţ Lupescu - Cristi Borcea pentru a ajuta Dinamo să ia titlul.

Marian Iancu a sugerat că Dinamo va câştiga uşor meciul cu Pandurii. "Puteţi juca 2 solist la Pandurii - Dinamo. Nu aţi văzut că toată schema arbitraj-observatori e făcută pe filiera Lupescu-Borcea- Lupescu l-a promovat pe Istvan Kovacs, arbitrul de la Târgu Jiu, sub mandatul lui Nicolae Grigorescu, care era şef la CCA la acea vreme, iar acum e observator la meci! Igna este celebrul personaj despre care ziarele au dezvăluit că se întâlnea cu Borcea prin Timişoara", a spus ieri Iancu acuzând conducerea CCA că face jocurile celor de la Dinamo . Partida de la Târgu Jiu va fi arbitrată de Istvan Kovacs, Nicolae Grigorescu este observator, iar Ioan Igna este supervizor.

Va fi cu ochii pe Kovacs

Sorin Cârţu nu a primit bine vestea acestei delegări precizând că va fi cu ochii pe arbitrul Istvan Kovacs care l-a trimis în tribună şi cu alte ocazii. „Nu mă interesează pe mine ce spune Iancu, e un preşedinte de la un alt club. Dar în ceea ce spune de delegarea arbitrilor la acest meci cu Dinamo, are dreptate, e o delegare care şi pe mine mă surprinde şi nu-mi convine. Voi fi cu ochii pe Kovacs dar nu pot vorbi apriori. Mi se pare suspectă delegarea dar nu pot spune dinainte ce va fi şi să vorbesc despre acest băiat care data trecută m-a trimis în tribună pentru un simplu dialog pe care l-am avut cu el în mod foarte civilizat. A zis „Domnul Cârţu atenţie că vă trimit în tribună!” şi am întrebat „De ce, pentru că nu sunt prost şi cunosc regulamentul-” şi m-a trimis în tribună. Dar el aştepta asta şi poate şi mâine caută însă nu ştiu, vedem la meci cum va fi arbitrajul”.

Multe presiuni înaintea jocului cu Dinamo

Cârţu s-a arătat nemulţumit şi de tensiunile care s-au creat înaintea partidei cu Dinamo făcându-se anumite conexiuni pe baza prieteniei dintre acesta şi Gigi Neţoiu: „Nu mi se pare corect să vorbească un preşedinte de la o altă echipă despre un antrenor şi prietenii lui. Nu e fair-play. Eu n-am vorbit de nimeni niciodată de când sunt aici şi n-am făcut nu ştiu ce conexiuni. Pentru mine nu se face nici o presiune un preşedinte de las alt club, pentru că nu mă interesează. Mă interesează dacă preşedintele meu face presiune dar dacă face unul de la alt club puţin mă interesează”. Tehnicianul pandurilor a mai apreciat că tensiunile artificiale sunt create şi de presă prin anumite articole care apar în această perioadă: „Meciul ser anunţă a fi pe anumite coordonate pentru că sunt tensiuni şi din altă parte dar şi din partea presei care au făcut deja nişte articole gen „Pachetul Stanca şi Cardoso”. Sunt menestrei şi paj de curte la toate publicaţiile de sport care sunt puşi numai pentru anumite echipe şi se ştie ce fac. Pun presiune pe antrenor sau pe echipa adversă doar, doar să ajute echipa lor şi îşi fac datoria acolo. În nici un caz nu respectă deontologia aceasta jurnalistică că ei sunt ziarişti suporteri”.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: