Cârţu e nemulţumit de accidentările subiective

Fotbaliştii de la Pandurii au încheiat ieri primul stagiu de pregătire din Antalya, ultimul antrenament fiind programat dimineaţa, la sala de forţă şi pe plaja hotelului Sera. Cea mai mare parte a jucătorilor, împreună cu antrenorii secunzi au plecat în ţară cu o cursă Turkis Airlines, antrenorul principal Sorin Cârţu alegând să rămână în Turcia în cele cinci zile dintre cele două cantonamente. Conducerea clubului le-a oferit şi jucătorilor această posibilitate dar majoritatea au ales să vină în ţară să îşi vadă familia şi să revină apoi marţi în Antalya pentru al doilea stagiu de pregătire.

 

Antrenorul Sorin Cârţu a declarat la încheierea primului stagiu de pregătire al echipei Pandurii în Antalya că nu este mulţumit de rezultatul obţinut după această perioadă pentru că nu s-au atins obiectivele propuse. Tehnicianul consideră că nu toate accidentările jucătorilor săi au fost obiective şi că acestea au dus la scoaterea unor jucători din programul de pregătire.

Reporter: S-a încheiat acest prim stagiu de pregătire, ce anume aţi urmărit în această primă parte a pregătirii şi care sunt concluziile după ce s-a întâmplat în Antalya?

Sorin Cârţu: A fost un prim stagiu de pregătire în care ne-am propus să atingem anumiţi parametrii de pregătire fizică generală şi o stare de formă sportivă necesară jocurilor de verificare. Nu prea sunt aşa de mulţumit de rezultat pentru că la ce s-a întâmplat pe aici nu prea s-au atins aceşti parametri pe care ni i-am propus.

Rep.: Au fost numeroase probleme medicale mai mici dar care i-au oprit pe unii dintre ei de la pregătire, au afectat acestea foarte mult pregătirea echipei?

S.C.: Obiectivele pe care noi le-am avut în această primă parte a pregătirii nu prea s-au îndeplinit. Asta dacă ne gândim la anumiţi jucători şi la starea lor de sănătate care nu le-a mai permis să se antreneze o perioadă.

Rep.: Au fost aceste accidentări obiective, s-au produs în timpul unor jocuri, sau au fost doar mici probleme care apar în perioada de pregătire din cauza oboselii?

S.C.: În mare parte, după părerea mea, este vorba de accidentări subiective, pentru că, dacă te dor tibiile, ori ai ceva dureri inghinale sau ai nu ştiu ce contractură, eu cred că acestea nu-s accidentări obiective. Singurii care au fost cu accidentări obiective atunci când au ieşit din procesul de pregătire au fost Stancu, care a avut o lovitură puternică în muşchi la meciul cu nemţii, şi Piţurcă cu o lovitură de la alt meci amical pe gleznă. În rest toate celelalte au fost accidentări subiective.

Rep.: Condiţiile de pregătire de aici cum le-aţi găsit, sunteţi mulţumit de modul unde s-a lucrat şi de ceea ce s-a oferit în acest stagiu?

S.C.: Da au fost condiţii foarte bune şi de aceea sunt şi puţin iritat de ce s-a întâmplat pentru că la ceea ce li s-a oferit nu e admisibil să nu se antreneze. Au fost condiţii foarte bune de alimentaţie, de vitaminizare şi de refacere, un teren foarte bun de antrenament şi am fost surprins de aceea de participarea la antrenamente a unor jucători şi de modul în care au cedat atât de uşor. Adică s-au făcut nişte eforturi şi pentru plata acestorcondiţii, a costat de mult pe zi pentru fiecare jucător şi ar fi trebuit să văd din parte jucătorilor o reacţie poziţivă în ceea ce priveşte pregătirea. În mare, s-au dăruit şi majoritatea dinte jucători au participat la antrenamente. Dar regretul meu rămâne că singura dată când am avut tot efectivul complet la muncăa fost duminică, a doua zi după ce am ajuns aici şi de fapt numai la primul antrenament. După care de luni au şi început problemele, câte unul, câte trei sau cîte patru lipseau de la antrenamente iar la meciul cu Georgia am avut opt sau zece absenţi din cauza acelor accidentări.

Rep.: Jucătorii spun că antrenamentele n-au fost grele, nici veteranii echipei şi nici străinii nu au spus că ar fi fost mai greu acum decât altă dată în cantonamente. Ce s-a întâmplat atunci de nu au participat toţi la pregătire, ne putem gândi că au tras chiulul?

S.C.: Noi nu ne-am propus aici să facem antrenamente grele în nici un caz. Nici cele de pe plajă nu au fost antrenamente grele, pentru că scopul unui antrenament nu este să fie greu pentru un jucător, scopul e să fie util jucătorului. Noi toate antrenamentele pe care le-am făcut, le-am realizat cu o anumită gândire pentru o anumită utilitate, pentru acumulare sau alt scop. Asta e ideea că noi nu ne propunem să le fie lor greu.

Rep.: Starea vremii a fost mereu un impediment în desfăşurarea normală a antrenamentelor, cât de mult v-a afectat munca?

S.C.: Nu ne-a deranjat prea mult. Ne-am adaptat în funcţie de vreme. În situaţia în care nu s-a putut juca un meci s-a amânat şi în rest ne-am adaptat bine antrenamentele cu ceea ce se întâmpla afară. Singura problemă a fost la ultimul joc, când a fost o vreme mai rea care a impietat desfăşurarea unui joc în condiţii normale şi nu au putut avea nici jucătorii o exprimare sorioasă pentru că a bătut rău vântul şi a plouat.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: