Cârţu e tentat să renunţe la Tilincă

Atacantul Cosmin Tilincă este acum în vederea antrenorului Sorin Cârţu pentru a fi înlocuit, tehnicianul regretând deja că nu a dat şanse unui junior să evolueze atunci când Raskovic a fost accidentat şi a fost nevoit să mizeze şi pe Tilincă. După ce Popete a fost exclus practic din lot şi nu mai joacă la Pandurii deşi se antrenează cu echipa, Cârţu a anunţat că a găsit deja înlocuitor pentru acesta convocându-l la antrenamente cu echipa mare pe Pleaşcă. Cel care îl va înlocui pe Tilincă în echipa mare este Avramescu, un alt tânăr de la echipa a doua care este agreat de Sorin Cârţu pentru a juca la echipa mare.

Cârţu a explicat ieri că regretă faptul că nu a mizat pe Avramescu încă de la meciul cu Dinamo şi l-a trimis pe Tilincă pe teren, atacantul neavând nici o realizare. „Într-un fel regret acum pentru că la Dinamo am avut posibilitatea de a folosi un tânăr spre sfârşit de meci. Aş fi putut să-l bag pe Avramescu că la ce a jucat un altul care a intrat pe teren putea să joace şi Avramescu” a precizat tehnicianul referindu-se la trimiterea pe teren a lui Tilincă.

E nemulţumit că nu face şi faza defensivă

Cârţu e nemulţumit că atacantul nu vrea să facă şi faza defensivă, dând exemplul unor mari jucători care ştiu să joace aşa cum îşi doreşte antrenorul: „Păi nu a spus Tilincă că-l pun să joace în defensivă? Parcă Rooney nu se apără şi nu vine în defensivă la Manchester. Păi se apără el Rooney şi alţii mari atacanţi darămite un atacant din ăsta. Toată lumea trebuie să se apere, ataci într-un sistem şi te aperi pe altul, e o chestie pe care n-a inventat-o  Cârţu ci o fac şi marii antrenori şi marile echipe. Din moment ce Rooney apare în bandă stângă şi îţi fixează fundaşul dreapta nu ştiu de ce Tilincă nu ar putea să apară în bandă dreapta să fixeze fundaşul stânga. Ce îl poate împiedica? Asta pe faza defensivă iar pe faza de atac să atace iar dacă e bun pe faza ofensivă îl ţii pe fundaşul stânga. Nu o să plece niciodată de acolo pentru că îi e frică de atacant dacă atunci când e în ofensivă creează probleme. Dacă nu creează probleme, de aceea pleacă fundaşul de acolo şi trebuie să se ducă după el apoi. Sunt lucruri simple, elementare.”

Vrea să întinerească echipa

Cârţu are deja un înlocuitor pe bancă pentru Tilincă iar după ultimul amical a găsit şi pentru Popete, un alt jucător care nu mai intră în vederile sale şi la care a renunţat deja să se mai gândească ori să-l mai ia în calcul nici măcar la meciurile amicale: „L-am încercat pe Pleaşcă deja la ultimul meci amical în locul lui Popete. De fapt Pleaşcă era un gând al meu de astă vară să-l luăm la echipă”, a spus Cârţu.

Ideea acestor schimbări din lot îi aparţine de fapt preşedintelui clubului care ar vrea acum să întinerească echipa şi a cerut antrenorului să promoveze jucători de la echipa mare.  Cârţu s-a şi conformat deja şi de o săptămână mai mulţi jucători de la Pandurii II se antrenează cu echipa mare: „Aş vrea să întineresc echipa acum, de ce să nu o fac? Deocamdată tinerii de la echipa a doua sunt cu noi la antrenamente şi tot timpul au fost pe aici şi au mai făcut unii şi primi paşi pe banca de rezerve şi uşor – uşor vin la echipa mare. Aşa este mersul lucrurilor. Sunt o parte dintre cei tineri care ar putea să joace câteva minute măcar la un meci oficial. Sunt unii care îmi dau speranţe.”

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: