Cârţu: „La Urziceni se vede clar munca lui Dan Petrescu”

Pandurii vor primi sâmbătă vizita celor de la Unirea Urziceni într-un meci care se anunţă de pe acum extrem de dificil pentru elevii lui Sorin Cârţu. Aflaţi într-o perioadă de criză, din cauza atacanţilor care nu marchează, Pandurii are o misiune dificilă pentru că va juca contra campioanei României. De parcă nu era suficient că au probleme şi primesc cea mai bună echipă a campionatului, Pandurii vor juca şi împotriva unuia dintre cei mai buni antrenori ai României, Dan Petrescu fiind ieri lăudat chiar şi de Sorin Cârţu.

Meciul extraordinar de bun făcut de Unirea la Glasgow a uimit lumea fotbalului din România şi a speriat şi mai tare pe cei de la Pandurii. Cea mai în formă echipă a campionatului vine după o victorie răsunătoare în Europa, impunându-se cu scorul de 4-1 la Glasgow.  Sorin Cârţu a urmărit cu atenţie jocul Unirii Urziceni din partida cu Glasgow şi le-a explicat elevilor săi la antrenamentul de ieri câteva dintre secretele Unirii.

Jucători ieftini, dar bine plătiţi

Tehnicianul gorjenilor crede că ascesiunea din ultima perioadă a celor de la Unirea Urziceni este una de excepţie, cei din Urziceni promovând în 2006 şi câştigând titlul în 2008, acum echipa lui Dan Petrescu bucurându-se de un mare succes în grupele Ligii Campionilor.  Cârţu crede că Unirea Urziceni a avut parte de aceste succese pentru că s-a bazat pe jucători cumpăraţi cu puţini bani dar care sunt bine plătiţi pentru ceea ce fac: “Poate sunt luaţi pe bani puţini, dar sunt plătiţi bine. Unirea e o echipă care tot timpul e în joc şi s-a văzut că greu pierd la două goluri diferenţă. Unirea e o echipă care aleargă foarte mult, apoi se bazează mult pe lupta individuală, dublajele le merg bine şi asta arată că sunt bine puşi la punct cu pregătirea”, a spus Cârţu. Faptul că se bazează de mai mult timp pe acelaşi grup de jucători este de asemenea un atuu al celor de la Unirea după părerea tehnicianului gorjenilor care apreciază şi condiţiile de pregătire ale Unirii: „Cei de la Urziceni lucrează de trei ani împreună, au linişte şi în plus acolo este rodul unei trieri în timp. Au fost aduşi unii jucători, însă dacă nu au confirmat au fost daţi deoparte. Nu e nimic întâmplător, au condiţii bune au o bază de antrenament super, banii vin la timp pentru că au un buget serios.”

Dan Petrescu – un antrenor talentat

Nici munca şi pregătirea lui Dan Petrescu nu au fost uitate de tehnicianul pandurilor care ştie cu cine se va confrunta etapa viitoare când Unirea va juca la Târgu Jiu: “La Urziceni se vede clar munca lui Dan Petrescu. El şi-a făcut o echipă pe stilul lui, pe gândirea lui. Şi-a pus viziunea în joc şi i-a ieşit, aşa se face în fotbal. El a făcut echipa după cum şi-a dorit.” Cârţu îi cunoaşte pe unii dintre jucătorii Unirii cu care a mai lucrat şi apreciază faptul că nu se plâng niciodată de efortul depus: „Dan Petrescu a ales jucători puternici, chiar cu doi dintre ei am lucrat şi eu. Este vorba de Apostol şi Bilaşco care nu se plâng la muncă mşi luptă până la sacrificiu. Pasiunea pe care o ai pentru fotbal îţi aduce şi bani, nu banii stârnesc pasiunea pentru fotbal”, a declarat antrenorul.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: