Cârţu: „Mi-aş fi dorit un alt adversar în locul Craiovei”

Sorin Cârţu a râs cu un ochi de bucuria calificării şi a cadoului primit şi a plâns cu altul pentru că a eliminat chiar Universitatea Craiova

Pandurii a reuşit miercuri o calificare în sferturile de finală ale Cupei României, eliminând din nou din competiţie pe Universitatea Craiova, la fel ca şi în urmă cu un an. Nu atât calificarea, pentru că nu ar fi dorit să joace cu Universitatea Craiova, cât jocul bun al echipei sale l-au mulţumit pe Sorin Cârţu care în ziua meciului a împlinit 53 de ani. Tehnicianul celor de la Pandurii era fericit pentru victorie şi pentru joc, pentru faptul că a avut o zi de naştere cu mai multe bucurii, primind un cadou extraordinar din partea jucătorilor, singura problemă fiind că nu a putut lua loc pe banca echipei sale fiind suspendat de Comisia de disciplină.

Reporter: Cum a fost cadoul primit de ziua de naştere, calificarea în sferturile de finală ale cupei-

Sorin Cârţu: Băieţii mi-au făcut un cadou excelent de ziua mea, şi nu este vorba doar de victoria şi de felul în care au jucat, de scor. Sunt foarte bucuros că ne-am calificat mai departe, iar Cupa României este o competiţie pe care o respectăm. Mi-aş fi dorit totuşi să nu eliminăm Universitatea Craiova.

Rep.: Ce echipă vă doriţi acum să eliminaţii în faza următoare a cupei-

S.C.: Dacă vom mai merge o etapă înainte va fi perfect, dacă nu, asta este, atunci ne oprim. Nu ştiu dacă dorim pe cineva, nu ştiu cum va fi se fac capi de serie dar o confruntare cu echipe favorite am dori mai târziu dar cum va vrea Dumnezeu. Jucăm cu oricare echipă, va fi după perioada de pregătire, sper să ne pregătim bine iar la ora respectivă să fin mai în formă şi într-un tonus perfect pentru competiţie.

Rep.: Le veţi face cinste jucătorilor după acest meci-

S.C.: Nu, nu e cazul că sunt obosiţi şi îi trimitem la somn. Trebuie să se odihnească pentru că a fost risipă mare de energie.

Rep.: Pandurii au mers bine la acest meci dar are credeţi că a fost problema Craiovei-

S.C.: Nu ştiu, nu am vorbit niciodată de echipa din Craiova când am avut meciuri. Toate jocurile cu Craiova sunt jocuri speciale pentru mine şi nu vreau să se facă interpretări. Mi-aş fi dorit un alt adversar în locul Craiovei şi ca victoria aceasta să fie în faţa altui adversar dar dacă aşa a căzut la sorţi. Nu a fost nici un fel de răzbunare din partea mea ci doar faptul că voiam şi noi să trecem în faza următoare a cupei. Şi ne-am prezentat ca atare şi am jucat. În rest nu ştiu ce şi de ce nu a jucat Craiova. E o echipă care a arătat o formă bună până acum cel puţin, e pe val dar la acest meci au întâlnit o echipă Pandurii foarte bine montată şi jucătorii mei au făcut un meci bun, de multe ori aşteptăm să joace de maniera asta.

Rep.: Unde e mai bine, pe bancă sau sus în lojă unde aţi sta acum-

S.C.: Sus e mai bine doar pentru că de sus vezi mai bine decât pe bancă. Emoţiile sunt însă mai mari pentru că trăirile sunt diferite. Acolo  pe bancă te mai şi exteriorizezi dar aici nu poţi să spui imediat ce vrei să transmiţi. Trebuie să dai telefon şi până de fac conexiunile trece faza dar acolo pe bancă transmiţi imediat. Totuşi, din alt punct de vedere e infinit mai bine pentru un antrenor să fie acolo pe bancă. Dar şi acolo sus mai strig câteodată la ei că nu pot să-i las să dea adversarul gol.

Rep.: Aţi vorbit cu selecţionerul, a fost la meci, l-a urmărit pe Alex, aţi discutat despre el-

S.C.: Am discutat înainte de meci, nişte discuţii ale noastre particulare. Am discutat şi de Alex normal, în special de Alex pentru că e normal. I-am spus aşa cum e starea de lucruri. Alex e un copil bun, participă bine la antrenamente şi la procesul de pregătire săptămânal dar sigur că noi antrenorii totdeauna vrem mai mult şi mai mult de la ei. El a făcut progrese mari la Pandurii şi chiar a făcut o partidă destul de buna. A jucat bine, s-a bătut acolo, şi a dat şi gol, exact ce ăi trebuie unui atacant pentru a creşte în valoare chiar dacă a fost o fază mai uşoară.

Rep.: Credeţi că a contat faptul că tatăl său a fost în tribună-

S.C.: Sigur că da, l-a mobilizat asta şi faptul că a auzit că e într-un lot naţional lărgit e mult mai bine pentru el. Şi dacă şi participă la eveniment şi va şi juca pentru naţională atunci va prinde un plus de încredere. Eu am venit aici la Pandurii şi am fost puţin surprins. Am văzut atitudinea lui. Cred că e într-un progres faţă de anii trecuţi şi e o soluţie pentru Pandurii. Trebuie să recunoaştem şi are posibilităţi mari, poate să crească şi mai mult în anii viitori. Dar trebuie să lucreze mai mult şi în special pentru piciorul stâng. Când va reuşi asta va creşte şi mai mult. Nu am probleme cu el şi nici cu alţi jucători din lot. Am cam o lună de când am venit aici şi nici n-au avut timp să facă ceva pentru că i-am ţinut mereu într-un proces de pregătire mai strict şi continuu cu câte două antrenamente pe zi. Nu jucăm întâmplător aşa acum iar jocul nu este după ureche şi atunci trebuie să răspundă bine la procesul de pregătire. Eu am aplicat acest proces şi la alte echipe dar la unele a prins şi la altele nu. Se pare că la Pandurii a prins. A prins şi  la Mioveni o perioadă dar după aceea s-a întâmplat ceva bizar la care nu am găsit nici eu răspuns.

Rep.: I-aţi văzut jucând şi pe Alex şi pe Victor Piţurcă, cum vi se pare că joacă Alex acum-

S.C.: Piţi a fost un mare atacant, era pe combinaţii. Un atacant de rasă. În primul rând că el avea amândouă picioarele şi juca şi cu dreptul la fel de bine ca şi cu stângul. Dar lui Alex i-am şi reproşat şi i-am spus şi lui: ai avut şi tu discuţii cu taică-tu, nu ţi-a spus mereu ce ai de făcut- La vârsta pe care o ai, la 24 de ani ar fi trebuit să ai deja amândouă picioarele la fel de bune. Asta prin exerciţiu şi prin muncă se poate face. O să încerce să facă de acum înainte.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: