Cârţu regretă revenirea pe banca echipei Pandurii

Antrenorul echipei Pandurii a făcut ieri o analiză a carierei sale şi a momentelor în care a regretat deciziile luate. Sorin Cârţu a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că a revenit pe banca echipei Pandurii după ce plecase la finalul anului trecut doar pentru că s-a ataşat de anumiţi oameni de la club. Acum Cârţu include şi revenirea la Pandurii pe lista greşelilor pe care le regretă în cariera sa, alături de prezenţa sa pe banca echipei Rapid.

Tehnicianul pandurilor spune că regretă de-a lungul carierei sale două lucruri, faptul că a mers la Rapid plecând de la federaţie şi această revenire pe banca pandurilor: „Sunt dezamăgit şi regret acum că am revenit la Pandurii, este una din greşelile mari pe care le-am făcut în viaţa mea de antrenor. Practic sunt doar două decizii din viaţa mea de antrenor pe care le-am regretat. Una dintre ele a fost când am acceptat Rapidul, atunci am plecat de la federaţie să mă duc la un Rapid bolnav la vremea aceea, confuz şi dominat de interese şi obligaţii. A fost o deziluzie mare la vremea aceea. Acum regret decizia de a reveni la Pandurii pentru că erau aici unii oameni de care m-am legat în prima parte, la care eu ţin şi pentru care am o anumită afecţiune, şi pentru care am venit de fapt şi am vrut să ajut echipa. Aceşti oameni şi-au pus speranţe prin venirea mea că salvarea de la retrogradare este posibilă”.

Salvarea este încă posibilă

Cârţu nu neagă faptul că salvarea de la retrogradare a echipei este încă posibilă şi spune că nu se va disocia de un eventual eşec în cazul în care nu se va putea îndeplini acest obiectiv. „Sigur că nici la momentul actual nu putem spune că nu se poate realiza obiectivul. Dar chinurile prin care se trece sunt mari şi probabil că nimeni nu se aştepta să trecem prin aşa ceva”, a spus ieri Cârţu explicând că e un risc asumat şi că îşi va asuma şi un eventual eşec: „A fost un risc pe care eu mi l-am asumat şi e o responsabilitate de care, ferească Dumnezeu să fie un rezultat negativ, nu am să mă disociez”. Cârţu se consideră vinovat mai ales de faptul că a cedat şi a plecat la finalul anului 2009.

Cârţu a mai precizat că era convins că va scoate mai mult de la această echipă cunoscând deja valoarea jucătorilor din mandatul anterior: „În rest e un risc asumat şi o responsabilitate de care nu mă disociez. Am revenit cu încredere că până la urmă vom reuşi să ne salvăm. Sigur nu am promis că scăpăm imediat şi am spus de la început că poate vom sta cu sufletul la gură până în ultima etapă. Dar când am făcut acest pas m-am bazat pe valoarea lotului, pe jucătorii pe care îi cunoşteam şi cu care mai lucrasem şi cu un an înainte. Eram convins că pot să scot mai mult din ei pentru că le ştiu capacitatea şi calitatea”.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: