Cârţu: „Stanca şi Păcurar şi-au bătut joc de puncte!”

Supărat pentru al doilea eşec consecutiv al echipei sale, Sorin Cârţu, a analizat meciul din a doua etapă a returului, stabilind că principalii vinovaţi ai eşecului din acest meci sunt portarul Stanca şi mijlocaşul Păcurar. Cei doi au greşit fiecare la câte o fază importantă a meciului, primul la autogolul înscris de Cardoso şi al doilea la penaltiul ratat după cîteva minute. Tehnicianul îi acuză pe cei doi că nu au spus că nu pot face faţă jocului deşi i-a întrebat înainte de meci.

Cârţu spune că nu-i va amenda pe cei doi dar conducerea are această posibilitate, cu siguranţă ei urmând să lipsească la meciurile următoare din primul unsprezece.

Reporter: Cât de mult cântăreşte această înfrângere din jocul cu Poli în situaţia de acum a echipei Pandurii?

Sorin Cârţu: Atârnă destul de mult. E foarte greu acum să revii şi nu este deloc bine că am pierdut. Să vedem ce măsuri vom lua. Era uşor de combătut adversarul pe pasele acelea lungi, s-a ştiut absolult tot despre stilul de joc, despre pasele lungi către Karamian şi fazele fixe. Pentru că Timişoara e o echipă care trăieşte din faze fixe, e al 18-lea gol pe care îl dau în urma unei faze fixe. Am lucrat special pentru aceste faze fixe, cum trebuie să ţină jucătorii la aceste faze dar n-am luat în calcul doar o fază, că poate să gafeze aşa portarul nostru.

Rep.: Îi reproşaţi portarului Stanca pierderea acestui meci?

S.C.: A fost un meci pierdut de portarul nostru, un meci care putea să fie relansat pentru că nu există în fotbal avantaj mai mare decât penalti şi eliminare, dacă era transformat de Păcurar. Sunt doar doi mari vinovaţi pentru acest rezultat, nu are rost să venim acum cu clişee şi să căutăm scuze că se întâmplă şi altora sau că echipa nu ştiu ce a făcut. Sunt nişte puncte de care şi-au bătut joc doi jucători, Stanca şi Păcurar. Dacă nu poţi nu te bagi la joc! Nici ca portar şi nici ca mijlocaş. I-am întrebat înainte de meci care le e starea, cine poate şi cine nu poate să joace. Toată lumea era aptă, nimeni nu spune nimic înainte de meci. Când le spui primul unsprezece şi nu sunt în teren le cade faţa, cum să nu joace ei titulari- Iar când intră în teren nu fac nimic să dovedească că meritau să fie titulari sau că antrenorul a greşit dacă nu l-a băgat  pe Păcurar titularsau pe altul care stătea acolo. Eu spun că atunci când intră trebuie să aibă atitudine iar cu asemenea atitudine nu ai ce să cauţi la o echipă care are o stare precară de puncte şi orice punct ne era util.

Rep.: Credeţi că putea altcineva să execute acel penalti mai bine decât Păcurar?

S.C.: Erau atâţia care puteau bate acolo penalti. Poate bătea Piţurcă sau Rus sau Stancu, cine ştie că poate bate. Penaltiul este o mare responsabilitate. Acolo dacă ai sânge în tine poţi bate dar dacă-ţi tremură inima în tine mergi atunci la divizia B sau C, ce să cauţi la divizia A să baţi penalti în minutul 85 dacă nu poţi- Cum poţi să dai cu latul la portar de doi metri- Ce joci în curtea şcolii să tratezi cu superficialitate o fază de acest gen- Pai atunci o să te tratăm noi cu superficialitate de acum înainte. El îşi bate joc de munca unei echipe, de atiudinea unor jucători pentru că majoritatea au muncit. Este greu să fi într-o formă fizică deosebită acum dar au tras de ei şi au muncit, au greşit şi au luat-o iarăşi de la capăt. Dar vine Păcurar care a stat o repriză pe bancă şi când intră nu ne ajută deloc. Nu e posibil aşa ceva. Dacă nu poate să nu mai bată, să plece de acolo şi să-şi asume altul responsabilitatea. Bate loviturile de la 20-25 de metri în forţă şi când vine la 11 metri bate cu latul. La un portar de doi metri după ce îi explicasem toate caracteristicile jucătorilor de la Timişoara. El a jucat tot după ureche.

Rep.: Vor fi amendaţi cei care au greşit la acest joc?

S.C.: Ce să-i mai amendez eu- Să-i amendeze preşedintele şi conducerea. E greşeală tehnică şi nu pot eu sa-l amendez. Amenda va fi că nu mai intră în poartă sau nu mai joacă de acum înainte. Ce pot să-i spun eu lui Păcurar, că ala vine şi-mi spune că a ratat şi Zicu, sau Platini sau alţii. Au clişee pe care le învaţă şi vin şi le spun că le pare rău că ei au vrut mai mult dar acesta e fotbalul şi viaţa merge înainte. Astea le învaţă dar ce trebuie nu. Ne-am săturat de figuranţi şi figuri din astea. Le-am spus, apropo de ceea ce e un rezultat pozitiv, indiferent, şi dacă era un meci nul, deşi am fi meritat poate mai mult, dar şi aşa cu egal dovedeai că ai intrat în febra jocurilor oficiale. Pentru că ceea ce fac unii dintre ei arată că sunt încă la faza de pregătire din Antalya sau după ce au venit de acolo. Probabil şi atitudinea lui Păcurar de acolo şi la partida amicală cu Vâlcea, arată că nu au învăţat nimic din ceea ce am făcut. Sau chiar din gestul meu de a-l  pune pe bancă după prestaţia de la meciul cu Dinamo când n-am intrat bine pe teren şi el şi-a lăsat omul în spate să se ducă să centreze. Creăm facilităţi mereu pentru adversar şi sigur că rezultatele e normal să fie împotriva noastră.

Rep.: Aţi plecat de pe banca echipei la penalti, ce s-a întâlplat?

S.C.: Am plecat de pe bancă pentru că aşa trăiesc eu meciul, îl am în inimă. M-am dus să mă rog să dea gol Păcurar, să-mi fac rugăciunea. Şi m-a ascultat, că aşa mă ascultă pe mine. Lipsa punctelor generează o stare de stres iar jucătorii mei nu sunt în stare să joace sub stres, mai ales acum că este mult mai greu în retur. Aceştia sunt  jucători cu un tip cu comportament flegmatic. Credeţi că se atacă vreunul dintre ei acum- I-am felicitat pe unii dintre ei şi altora le-am spus că au băgat mâna în buzunar la colegii lor, eu fiind foarte direct.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: