Cârţu: „Trebuie să câştigăm neapărat cele trei puncte”

Derbiul disperării! Aşa s-ar putea numi meciul de azi de la Târgu Jiu dintre Pandurii şi Poli Iaşi. Ambele echipe sunt deja pe locuri retrogradabile dar amândouă mai speră că se pot salva având încă şanse teoretice de a ieşi din această zonă fierbinte. Care dintre ele va mai putea spera că mai poate profita de meciurile viitoare se va afla în această seară, meciul fiind programat de la ora 16:30 pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Dacă Poli Iaşi e o echipă cu tradiţie în fotbalul de Liga I, Pandurii se află la al şaselea sezon în primul eşalon şi în nici unul dintre acestea grijile retrogradării nu i-au ocolit. Sorin Cârţu consideră că nici Pandurii şi nici Poli Iaşi nu aveau voie să joace derbiul retrogradării considerând ambele echipe ca fiind surprize neplăcute ale fotbalului românesc: „Şi Pandurii şi Poli Iaşi sunt nişte surprize neplăcute ale fotbalului românesc şi nu aveau voie să fie la retrogradare. Un oraş de o asemenea valoare şi mare cum e Iaşiul nu are voie să aibă echipa ani de zile la retrogradare. Măcar noi suntem Târgu Jiul, suntem mai mici, e un oraş mic şi suntem de mai puţin timp în Liga I. Dar din punctul meu de vedere, al omului de fotbal, analizând loturile pe care le au ambele echipe, nu aveau voie nici una să fie acum la retrogradare”. 

Cârţu nu crede că Pandurii e favorită

Cârţu nu crede că vreuna din echipe e favorită, nici măcar Pandurii care joacă acasă, argumentând cu jocul slab al echipei sale din partida precedentă disputată la Târgu Jiu. „Nu e una sau alta favorită, favorită la ce să fie, la deziluzii- Cum să spun eu că e Pandurii favorită că joacă acasă când am văzut ce răutate au avut la meciul cu FC Braşov, în calitate de gazde. Dacă se uita cineva la meci zicea că Braşovul era la retrogradare, nu noi”, a spus supărat tehnicianul care spune că jucătorii săi au acasă un comportament de echipă liniştită şi fără griji: „Dacă cineva neutru venea la partida aceea să vadă un joc între o echipă care vrea să scape de retrogradare şi una lipsită de griji era pus în dificultate. Ofeream doar culorile echipelor, nu şi numele, şi vă spun că toată lumea ar fi spus că negru-galben este echipa care vrea să scape de la retrogradare, nu albul. Nu poţi avea o asemenea atitudine când ai atâţia bani puşi jos în vestiar. Nu-i văd marcaţi prin joc de gravitatea situaţiei în care suntem, asta nu e o atitudine normală la ei”.

Meci capital pentru Pandurii

Sorin Cârţu spune că echipa sa are nevoie neapărat de cele trei puncte şi nu a va putea obţine dacă va juca tot la întâmplare. „Suntem într-un moment dificil şi trebuie să câştigăm neapărat cele trei puncte. Dacă mergem pe întâmplare în nici un caz nu putem”, este de părere tehnicianul care le cere jucătorilor săi să demonstreze la acest meci ceea ce nu au demonstrat întreg returul: „Jucătorii mei au posibilitatea să demonstreze la acest meci cu Poli Iaşi raţiunea cheltuielilor făcute cu ei. A venit timpul să iasă în evidenţă cu calităţile pentru care au fost aduşi un jucător precum Hidişan, Tremonti, Raskovic, Stromajer, Kamara, Orac sau Păcurar şi aşa mai departe”.  Din cauza jocului foarte slab al echipei sale, Cârţu s-a simţit chiar umilit la meciul trecut, dar speră ca echipa să îi arate că s-a înşelat la acest joc decisiv: „Au fost momente în joc, la ultimele partide, la care îmi era ruşine că sunt antrenorul echipei şi îi reprezint de pe margine. La ce pase simple se greşeau, la ce execuţii de oprire a balonului erau mă uitam stupefiat. Sunt într-o stare de stres şi de agitaţie pentru că suntem în faţa unei partide capitale”.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: