Căruntu şi-a câştigat postul în instanţă

Instituţiile deconcentrate din Gorj ar putea avea in curând noi persoane la conducere. Fostul inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, Ion Işfan, precum şi fostul inspector adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, Alexandru Căruntu, au câştigat în instanţă dreptul de a reveni pe funcţie.

Alexandru Căruntu lucrează la ITM de 10 ani. El a ocupat atât funcţia de inspector şef adjunct cât şi de inspector şef. Potrivit acestuia în data de 4 februarie ar fi trebuit să revină pe funcţia de inspector şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj întrucât a avut câştig de cauză în procesul deschis împotriva Ministerului Muncii. „Hotărârea dată de Curtea de Apel Craiova este în favoarea mea. Astfel, pe lângă drepturile salariale trebuie să primesc înapoi şi biroul de inspector adjunct”, a precizat Alexandru Căruntu.

Işfan, încă inspector la IŞJ Gorj pe hârtie

Ion Işfan a ocupat funcţia de inspector adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj timp de un an, 24 noiembrie 2008-10 octombrie 2009. Işfan susţine că nu au fost motive pentru a-l demite aşa că a acţionat în instanţă Ministerul Educaţiei şi a câştigat dreptul de a reveni pe funcţie. „Curtea de Apel Craiova a dat o hotărâre în 18 decembrie 2009 definitivă şi executorie”. Sentinţa dată de Curtea de Apel Craiova care este în favoarea lui a fost contestată de Ministerul Educaţiei. „Am anunţat Ministerul şi mi s-a spus că s-a făcut recurs şi urmează ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe în 23 septembrie. Oricum eu acum în acte sunt inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar. Dacă statul îşi permite să plătească două persoane pentru aceeaşi funcţie eu nu am nimic împotrivă”, a spus Ion Işfan, inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Cei doi sunt hotărâţi să meargă până în pânzele albe pentru a li se face dreptate. Până când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va decide dacă au sau nu dreptate, cei doi deţin funcţii de conducere doar pe hârtie.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: