Căruntu: Singura mea legătură cu PSD este finul meu Gabriel Sanda

Constantin Căruntu, noul preşedinte al Partidului Poporului-Dan Diaconescu, a declarat ieri la Interviurile Radio Infinit că deşi a fost acuzat că este omul PSD-ului, singura legătură cu această formaţiune politică este finul său, viceprimarul Gabriel Sanda.

Ce v-a făcut să intraţi în acest partid?

Spiritul justiţiar al lui Dan Diaconescu, i-am văzut multe emisiuni... M-am născut într-o familie cu venituri reduse, chiar sărac aş spune şi am reuşit prin forţă proprie. Într-o seară, preşedintele Sergiu Vasile a venit la mine la birou şi m-a rugat să preiau această funcţie pentru că probabil i s-a părut căciula prea mare pentru dânsul. Nu ştiu de ce. Nu era un bun organizator sau eu ştiu... Nu am fost de acord, dar am acceptat să merg la conferinţa de la Timişoara unde era şi dl Diaconescu. Mi-a plăcut atmosfera din sală, ideile, imnul partidului şi am acceptat pe loc.

De ce a venit la dvs?

Nu ştiu de ce. Din câte ştiu, domnul Diaconescu are câteva principii, să nu ai dosare penale, afaceri cu statutul, să nu fi apărut în presă cu lucruri negative. Să ai o imagine bună. Dacă-mi cereau bani nu acceptam, au fost partide care mi-au oferit funcţii de conducere şi mi-au cerut bani, dar nu am acceptat.

Aţi fost acuzat de legături cu PSD?

Nu sunt un apropiat al PSD, de 15 ani nu mai am activitate politică. Singura legătură, dacă pot spune aşa e finul meu, Gabriel Sanda, care e şi viceprimar şi vicepreşedinte la PSD. Nu ştiu exact ce funcţie are. 

Ce faceţi de aici înainte?

Trebuie să numesc vicepreşedinţi, Biroul Permanent Judeţean, să reconstruiesc organizaţiile din judeţ, să facem organizaţii în judeţ. Sunt puţine organizaţii, cam în jumătate din localităţi.

Vă pregătiţi pentru alegerile de la anul?

Dorim să punem candidaţi la primării şi consilieri. Acum cu alianţa asta USL sperăm să atragem nemulţumiţii din PSD, PNL.

Ce procent credeţi că poate obţine PP în Gorj?

Dorinţa noastră este să obţinem 50 la sută. La nivel central este peste 50 la sută.   

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: