Căruţaşii le fură pâinea angajaţilor Polaris

Mai mulţi târguieni dar şi agenţi economici preferă să plătească câţiva lei căruţaşilor pentru a le duce gunoiul de la bloc decât să încheie contract cu Polaris. Pentru că fenomenul a luat amploare, echipe mixte formate din poliţişti comunitari, reprezentanţi ai firmei Polaris şi angajaţii primăriei verifică, în această perioadă toţi târgujienii din zonele unde sunt cele mai puţine contracte încheiate cu operatorul de salubrizare. Cei care nu vor avea contracte vor fi nevoiţi să dea explicaţii cu privire la locul în care şi-au depozitat gunoiul până în prezent. Toţi cei care apelează la căruţaşi pentru a scăpa de gunoi riscă amenzi de până la 50 milioane de lei.    

 „Pe malurile râurilor Şuşiţa, Amaradia şi Jiu, în zona Termocentrelelor, a podului de la Turcineşti şi pe centură s-au creat gropi de gunoi neautorizate. În această perioadă oamenii îşi depozitează gunoiul rezultat din tăiatul viilor, al curăţeniei de Paşti şi al amenajării locuinţelor în locuri nepermise. Se au în vedere zonele unde sunt cele mai puţine contracte încheiate cu firma Polaris”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu. În doar câteva zile de la demararea acestei acţiuni au fost depistaţi aproximativ 25 de agenţi economici care nu avea contracte încheiate cu firma de salubrizare. “Unele societăţi erau nou înfiinţate, iar altora le expirase contractul. Tuturor li s-a dat la dispoziţie o săptămână pentru a încheia contracte. În situaţia în care vor ignora acest termen se vor aplica amenzi cuprinse între 1000-5000 lei, fiecărui agent economic depistat în neregulă. În această perioadă se verifică agenţii economici şi persoanele fizice de pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, urmând ca la sfârşitul săptămânii să ajungem în zona Victoriei-Romaneşti”, a mai precizat Ion Tudor.

Căruţaşii vs Polaris

Atât agenţii economici cât şi persoanele fizice apelează la căruţaşi, pentru a scăpa de gunoiul din gospodărie, fără să ia în consideraţie cuantumul amenzilor în cazul în care vor fi depistaţi. Pentru un transport, căruţaşii ia 20 de lei în timp ce Polaris ia chiar şi 1, 5 milioane de lei vechi. „Am stat de vorbă cu reprezentanţii romilor şi le-am explicat că ei câştigă câte 15-20 lei la căruţă, dar riscă să primească amenzi de 1000 lei. În cazul în care vor fi depistaţi vor fi sancţionaţi atât căruţaşii cât şi persoanele care i-au pus să care gunoiul”, a precizat şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.

Reprezentanţii firmei Polaris spun că nu au mărit tarifele şi acordă facilităţi cetăţenilor cu venituri mici. „De cât să dea bani la căruţaşi şi să primească apoi o amendă de câteva milioane, mai bine vin şi solicită să li se ridice gunoiul de către firmă. Tarifele sunt nişte sume modice. De exemplu, pentru un eurocontainer de 6 metri cubi se plăteşte aproximativ 1-1,5 milioane de lei vechi. Gunoiul se ridică de la poartă sau din faţa blocului. În acest preţ sunt incluse cheltuielile de transport şi plata angajaţilor. Nu suntem absurzi, în cazul în care vine cineva şi ne spune că are venituri mici putem face o reducere, important este să vedem bunăvoinţă din partea cetăţenilor”, a declarat Luis Popa, directorul societăţii Polaris.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: