Casa de Ajutor a Pensionarilor din Cărbunești, scoasă la licitaţie

Finanțele Publice Gorj scot la licitație Casa de Ajutor a Pensionarilor din Târgu Cărbunești, situată pe strada Trandafirilor. Spațiul debitoarei a fost scos la licitație pe 23 ianuarie pentru 44.500 lei. Acest lucru îi nemulțumește pe reprezentanții Casei de Ajutor Reciproc pentru că, spun aceștia, se află în proces cu Finanțele Publice Gorj din anul trecut, iar pentru că instanța nu a dat o hotărâre definitivă în acest proces nu ar fi trebuit publicat acest anunț.

Printre anunțurile de executare silită publicate pe site de Finanțele Publice Gorj se găsește și cel care informează că spațiul, proprietate aparținând debitoarei Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu Cărbunești, situat pe Strada Trandafirilor este scos la licitație, preţul de pornire, exclusiv TVA  fiind 44.500 lei. Contabila instituției, Elvira Șurlin, spune că CARP Târgu-Cărbunești a Pensionarilor are datorii de 560 de milioane lei vechi care s-au acumulat din obligațiile fiscale. Problemele cu Finanțele Publice au apărut din anul 2008, când, spune contabila instituției, Finanțele au pus poprire pe conturile instituției. Așa că solicitările oamenilor erau foarte greu de îndeplinit. Între cele două instituții a apărut între timp și un proces din această cauză, în luna iunie a anului trecut,  spune contabila din Cărbunești, Elvira Șurlin. ”Noi avem datorii de 560 de milioane, avem obligații fiscale și nu am putut plăti. Nu avem profit, iar datoriile s-au acumulat. Din momentul în care au pus poprire pe conturi situația a fost foarte grea. Au mai vrut să scoată o dată la licitație spațiul”, afirmă Elvira Șurlin.

PROCES

Mai mult decât atât, Elvira Șurlin spune că pentru a măsura spațiul a fost trimis un evaluator care a intrat în sediu fără ca cineva din conducere să fie prezent. ”Evaluatorul a venit în lipsa noastră. Nu există o hotărâre definitivă, procesul este suspendat, așa că nu trebuiau să scoată spațiul la licitație. E un proces suspendat, urmează a fi repus pe rol, nu există o hotărâre definitivă. Noi vom merge mai departe”, mai menționează aceasta.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: