Casa de Cultură a Sindicatelor intră în procedură de faliment

Casa de Cultură a Sindicatelor va intra în procedură de faliment, după ce planul de reorganizare nu a fost aprobat. În perioada următoare, bunurile din instituţiei vor fi scoase la licitaţie de către Consiliul Local Târgu Jiu pentru o datorie de circa 5 miliarde de lei vechi. Reprezentanţii municipalităţii spun că în cazul în care obiectele evaluate nu vor acoperi această sumă, va fi vândută, inclusiv, clădirea Casei de Cultură. La rândul lor, administratorii ei spun că nimeni nu se va atinge de Casa de Cultură a Sindicatelor, iar eventualii cumpărători pot să-şi ia gândul de la această achiziţie.

Casa de Cultură a Sindicatelor este în pragul falimentului, după ce Consiliul Local Târgu Jiu a declanşat procedură de insolvenţă, iar regulamentul de reorganizare nu a fost aprobat. “Casa de Cultură a Sindicatelor datorează Primăriei circa 5 miliarde de lei vechi. Administratorii ei nu au plătit niciodată impozit pe clădire. Ne-am judecat ani de zile în instanţă pentru a-i face să înţeleagă că sunt fundaţie şi nu instituţie publică şi ca atare trebuie să plătească impozit. La începutul anului, au solicitat un plan de reorganizare care nu a fost aprobat, declanşându-se astfel procedura de faliment. În primă fază vor fi evaluate bunurile Casei de Cultură, iar în cazul în care acestea nu vor acoperi debitele de ordinul miliardelor, avute la diverşi creditori, va fi valorificată inclusiv clădirea instituţiei”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu.

În perioada imediat următoare, Casa de Cultură a Sindicatelor va fi declarată falimentară de către lichidatorul Consulting Company. ,,În perioada următoare se va declara falimentul Casei de Cultură deoarece nu-şi plătesc datoriile către Primărie şi Direcţia de Finanţe. În acest sens, vom trimite notificarea la Consiliul Local Târgu Jiu. Creditorii vor hotărî cum vor proceda, dacă se vor scoate la vânzare doar bunurile sau întreaga clădire“, a declarat Emanoil Ciobanu, directorul firmei Consulting Company.

,,Nimeni nu se va atinge de Casa de Cultură“

Casa de Cultură a Sindicatelor a fost administrată până în decembrie anul trecut de către o fundaţie, care a intrat în insolvenţă. În prezent, instituţia este în patrimoniul sindicatelor ci nu al fundaţiei, după cum declară Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia. Sindicatele susţin că nu au nici un fel de legătură cu datoria de miliarde către bugetul local deoarece aceasta aparţine fundaţiei. ,,Nimeni nu se poate atinge de Casa de Cultură deoarece ea face parte din patrimoniul sindical, unitar şi indivizibil. Lichidatorul poate să-l   lichideze pe cel cu care primăria este în litigiu. Direcţia de Taxe şi Impozite va scoate la vânzare bunurile Fundaţiei Casei de Cultură şi nu pe cele ale Casei de Cultură a Sindicatelor. Am înştiinţat deja primăria că fundaţia cu acelaşi nume a fost constituită de şase persoane ci nu de sindicate. În momentul de faţă, Casa de Cultură a Sindicatelor este administrată de CNLSR Frăţia care nu are nici o datorie la nimeni“, a declarat Valentin Popa. Liderul sindical consideră că la mijloc sunt interese ascunse, existând deja posibili cumpărători. ,,Cine s-a gândit sau speră deja că va cumpăra Casa de Cultură a Sindicatelor poate să-şi ia gândul de la această achiziţie deoarece acest obiectiv nu va fi înstrăinat nicicând“, a mai precizat preşedintele CNSLR Frăţia.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: