Casă de Cultură modernizată cu 5 milioane de lei

Casele de cultură închise după tragedia de la Colectiv pentru că nu respectau normele de securitate în caz de incendiu încep să renască. La Turceni, clădirea veche de aproape patru decenii va fi modernizată. Se vor investi 5 milioane de lei pentru ca fața Casei de Cultură să se schimbe și să nu mai fie niciun pericol pentru spectatori.

Autoritățile au încercat să obțină fonduri europene, dar n-au reușit. Vor duce la capăt investiția cu bani din bugetul local. În jur de 5 milioane de lei se vor cheltui cu reabilitarea și dotarea Casei de Cultură din Turceni.

„În două săptămâni vor începe lucrările. Este o Casă de Cultură construită în anii 80. Nu a fost reabilitată niciodată. Vom investi în jur de 50 de miliarde de lei vechi. Vom oferi condiții pentru că avem mulți copii din Turceni, Urdari, Brănești, Borăscu, Ionești. Avem instructori de dansuri populare, nai, canto. Avem sute de copii care vin aici. Casa de Cultură a fost închisă după nebunia de la Colectiv, pentru că nu corespundea normelor ISU. Acum vom putea da drumul și la sala de spectacole, o sală modernă, unde artiștii noștri vor putea să susțină spectacole și, unde, ca în orice oraș modern, vom putea să mergem și noi la un film, să nu mai mergem la Târgu Jiu sau Craiova să vedem un film. Îl vom putea vedea și la Turceni”, a transmis, la Accent TV, primarul orașului Turceni, Cristina Cilibiu.

Vizualizări: 2,865

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: