Nevoie de personal la o instituție din Gorj

Lipsă de personal la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj. Doar trei salariați au mai rămas la compartimentul care se ocupă de verificările făcute la spitale, farmacii ori medici de familie. Numai în prima parte a acestui an, s-au făcut, și în aceste condiții, peste 50 de controale. N-au lipsit nici problemele. Toate neregulile constatate au fost dur sancționate.

Trei posturi urmează să fie scoase la concurs la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj în urma a trei pensionări. Ca să nu fie probleme în verificarea tuturor farmaciilor ori medicilor de familie, au mai fost detașate alte persoane de la alte departamente și trimise în teren.

„Activitatea la Compartimentul Control se desfășoară doar cu trei salariați pentru că trei s-au pensionat în cursul anului trecut și nu s-au putut face angajări. Încercăm să ne ținem de planul de control pe care-l avem. În primul trimestru, cu cei trei salariați s-au făcut 51 de controale. 23 au fost tematice și 28 de controale operative. S-au mai detașat și din alte compartimente ca să se poată face controale. Cele mai multe controale operative au fost făcute la farmacii pe modalitatea de eliberare a medicamentelor. Medicamentele au niște codificări, iar distribuitorii abia așteaptă să fie o eroare ca să mai amâne plata”, a transmis președintele CAS Gorj, Daniel Șurlea.

La medicii de familie și la un spital din Gorj au fost găsite nereguli după primele verificări. Toate au fost taxate, iar cei care au greșit sunt acum buni de plată. „Controalele tematice au fost la medicii de familie. Am avut 11 controale. Sumele imputate au fost de 6.600 lei medicilor de familie. Nu scriu în registrul de consultații toate datele, nu finalizează un act medical prin eliberarea unei rețete atunci când este cazul, nu sunt lucruri grave. Sunt lucruri care țin mai mult de hârțogărie. Medicii spun că ei sunt medici, nu să stea să facă hârtii, dar trebuie făcute și hârtii pentru că decontările, plata banilor se face în urma raportărilor făcute de ei. Au fost 3 controale la medici specialiști, cu amenzi în jur de 700 de lei. A fost un control la un spital, suma impuntată a fost de 120 de mii de lei”, a încheiat Șurlea.

Vizualizări: 1,970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: