Bălăeţ: Este imposibil să funcţionezi fără economist şi jurist

Directorul Clubului Sportiv Municipal, Robert Bălăeţ, este acuzat de viceprimarul Aurel Popescu că a luat degeaba salariul de două luni fără să facă nimic. Acesta critică şi intenţia noului director de a angaja un jurist şi un economist la club, apreciind că şi aceştia vor lua salariul degeaba.

Viceprimarul Aurel Popescu critică activitatea noului director al CSM Târgu Jiu. Acesta susţine că Robert Bălăeţ a fost plătit degeaba timp de două luni şi că acum se doreşte să fie plătiţi şi alţi oameni degeaba.  „Nu trebuie angajaţi jurist şi economist înainte de a angaja antrenori. Nu e suficient că stă un director de o lună, aproape două, şi e plătit din bani publici aici în Târgu Jiu, fără să facă mare lucru, o să mai fie un jurist şi un economist, deci trei oameni care vor lua nişte salarii degeaba timp de luni de zile,  pentru ce?”, a spus viceprimarul Popescu uitând că prin Regulamentul de Organizare şi Funcţionare, pe care l-a şi aprobat în Consiliul Local, CSM trebuie să aibă, conform art. 8, „Compartiment Economico-Financiar şi Administrativ şi Compartiment Juridic şi de Resurse Umane”.

De altfel, viceprimarul omite faptul că s-a aprobat deja angajarea şi de personal de specialitate şi susţine că se începe greşit cu angajarea unui jurist şi a unui economist, deşi în ultima şedință de Consiliu Local s-a discutat şi de angajarea unor experţi sportivi: „Nu sunt foarte mulţumit pentru că se începe la CSM cu abordarea unui subiect nelalocul lui, adică se angajează jurist şi economist. Nu, nu e nevoie de jurist şi economist, e nevoie de antrenori, de experţi sportivi, e nevoie de personal de calitate care să facă dovada că acest club sportiv e gândit pentru sport şi nu pentru nişte locuri de muncă, pur şi simplu pentru a satisface nişte solicitări. Nu am nici o suspiciune, dar spun cum văd eu lucrurile”.

Chiar şi în şedinţa de consiliu, viceprimarul a fost împotriva acestor angajări cu toate că acestea fuseseră deja aprobate de colegii săi de partid, membri ai Comitetului Director.

Directorul Robert Bălăeţ este şocat de afirmaţiile viceprimarului, despre care spune că nu stăpâneşte problemele din acest domeniu. Directorul CSM a explicat că procedurile de angajări demarate deja de CSM vor dura aproximativ două luni şi că până atunci se vor încheia şi competiţiile care sunt în derulare: „Am aflat cu stupoare ce spune domnul  viceprimar, dar cred că este doar o declaraţie dată aşa, când nu ai ce face şi vorbeşti de anumite probleme pe care nu le stăpâneşti. E o mare eroare, s-a declanşat o procedură care se va derula pe parcursul a două luni. Iar antrenorii nu au ce să facă în această perioadă, fiind un an competiţional care nu s-a încheiat. Pot să îi angajez doar să facă antrenament pe aici, pe holurile de la primărie eventual, pentru că ei vor fi angajaţi în luna august, sau iulie cel mai devreme, pentru că efectiv nu au ce să facă în perioada aceasta. Au fost demarate aceste proceduri de concursuri pe care nu eu le-am stabilit aşa, ci sunt date prin lege. Aştept să vad dacă se vor ocupa, chiar este nevoie de aceste posturi, discuţiile au fost demarate cu antrenorii şi jucătorii pentru că acestea sunt procedurile. Vor urma afilierile la federaţiile respective, sunt mulţi paşi de făcut. Dar eu cred că ar fi bine ca de sport să se ocupe cine trebuie. Domnul viceprimar să se ocupe de treburile oraşului, că sunt destule de făcut”.

Bălăeţ a precizat deja că va scoate la concurs două posturi de experţi sportivi şi alte două posturi administrative fără de care clubul nu poate funcţiona: „Este imposibil să funcţionezi fără economist şi jurist, economistul va avea foarte mult de muncă, sunt bani pentru care trebuie om pregătit, nu pot eu sau magazinerul sau antrenorul să răspundem de partea economico-financiară. Nu am învăţat încă economie şi nici pregătire juridică nu am, aşa că am nevoie de oameni care să îşi dea girul pe acele documete de la club care sunt foarte importante”.

Robert Bălăeţ are deja experienţa a şapte ani cât a ocupat o funcţie de conducere la Pandurii Târgu Jiu şi cunoaşte foarte bine problemele administrative ale unui club şi care e personalul necesar. Ar mai fi de menţionat că vicprimarul Aurel Popescu a fost membru în Consiliul de Administraţie al echipei de fotbal Pandurii, atunci când formaţia gorjeană a intrat în insolvenţă, şi cunoaşte probabil foarte bine faptul că un club nu poate funcţiona fără a avea în structură cele două posturi pe care le contestă acum.

Vizualizări: 804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: