Casa de Cultură Novaci, modernizată de obşteni

Novăcenii nu vor mai îngheţa iarna de frig, atunci când iau parte la spectacolele şi evenimentele care se desfăşoară la Casa de Cultură din centrul oraşului. Autorităţile locale dau asigurări că anul acesta clădirea va fi modernizată şi va dispune de un sistem de încălzire. Cei care finanţează această investiţie sunt obştenii din zonă, care alocă în acest circa 1,5 miliarde lei vechi. 

După mai bine de un deceniu în care Casa de Cultură „Dumitru Brezulescu” din Novaci a funcţionat fără sistem de încălzire, de anul acesta situaţia va fi cu totul alta. Reprezentanţii obştilor din zonă precum Obştea Banca Gilortul, Rădeiu, Cerbul sau Berceşti au hotărât să acorde sume de bani pentru ca unitatea să fie modernizată.

Autorităţile locale dau asigurări că anul acesta cetăţenii nu vor mai sta în frig la evenimentele care se vor desfăşura în această locaţie. „Încălzirea pe perioada de iarnă nu a funcţionat la Casa de Cultură, am avut intervenţii la obşti. Obştenii s-au dovedit foarte amabili şi preşedinţii, şi conducerea. Am colaborat foarte bine şi mă vor sprijini pentru a înlocui tot ce există sistem de încălzire. La sfârşitul anului şi poate chiar mai repede, vom avea căldură şi Casa de Cultură va funcţiona poate şi pentru alte scopuri. S-a votat în bugetul fiecărei obşti să aloce o anumită sumă pentru modernizarea şi asigurarea încălzirii centrale. Toată lucrarea ajunge la 1,5 miliarde lei vechi, care implică şi costurile de autorizare”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul din Novaci.

Mulţumiri din partea comunităţii

Reprezentanţii primăriei apreciază susţinerea obştenilor, care de altfel sunt tot cetăţeni ai oraşului Novaci. „Majoritatea dintre cetăţeni sunt membri într-o obşte, au copii la şcoală, au fost la spectacole şi au văzut că nu poţi sta iarna în condiţiile respective. Au înţeles şi eu le mulţumesc pentru că este o realizare pentru cetăţenii din Novaci”, a mai spus primarul Dumitru Leuştean.

Vizualizări: 256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: