Primarii nu știu dacă să pună panouri de plexiglas în școli

Amplasarea panourilor de tip Plexiglas în școlile din județul Gorj este una dintre dilemele primarilor. Unii dintre edili nu au cumpărat aceste panouri de protecție, deși noul an școlar stă să înceapă.

Primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, spune că trebuie să se știe clar în ce condiții va începe școala, iar o directivă sigură nu există în momentul de față. Edilul este de părere că toți elevii trebuie să se întoarcă la școală, cu sau fără pandemie.

”Pentru a vedea cum se pregătește noul an școlar, trebuie să vedem în ce condiții va începe. Din păcate, după cum vedeți, sunt doar niște orientări. O parte dintre elevi la școală, alții acasă. Vom monta acele panouri, dar doar dacă va fi unica variantă de lucru. Cu sau fără pandemie, cursurile trebuie să înceapă, nu putem să stăm așa. Trebuie să se găsească variante de lucru, nu putem să-i ținem pe copii acasă fără acest proces vital de educație. Dacă schimbăm soluții de la zi la alta, noi nu știm ce trebuie să facem”, a spus primarul din Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, la Radio Infinit.

La Tismana, primarul are o altă variantă. Acesta spune că se vor organiza cursuri în două schimburi, iar igienizarea va avea loc periodic după fiecare grupă. ”Au fost făcute solicitări către primărie în vederea achiziționării de mobilier individual. Adică, fiecare elev va avea propria bancă. Activitatea se va putea face pe două grupe a fiecărei clase, fiind efectuată igienizarea. Nu s-a pus condiția în acest moment pentru a monta acele panouri”, a spus Marian Slivilescu, edilul din Tismana.

Și primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că așteaptă deciziile de la nivel central, dar și rectificarea bugetară pentru a face o astfel de cheltuială.

Vizualizări: 1,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: