Casa lui Ruşeţ, mistuită de flăcări. Răzbunare?

Ghinionul pare să urmărească familia Ruşeţ din Ploştina. După ce joi noaptea fiul lui Petre Ruşeţ a fost implicat într-un accident rutier, spre seară casa acestuia a fost mistuită de flăcări. Nimeni nu ştie de la ce a pornit incendiul, pentru că nu era cineva acasă, iar proprietarii cred că este vorba de o răzbunare.

După ce a muncit o viaţă întreagă să-şi facă un acoperiş deasupra capului, Petre Ruşeţ şi-a văzut toată muncă mistuită de flăcări. Proprietarii erau plecaţi la spital să-şi viziteze fiul care în umă cu o zi fusese implicat într-un accident rutier când fost anunţaţi că le-a luat casa foc. „Nu au fost acasă. Mă întorceam cu maşina de la spital de la Târgu-Jiu că fiul meu e internat că a suferit un accident. M-au sunat vecinii că mi-au luat casa foc. Nu am mai salvat nimic. Munca mea de-o viaţă şi agoniseala s-a făcut scrum”, susţine Petre Ruşeţ.

Vecinii au sărit imediat în ajutorul proprietarilor până la venirea pompierilor, însă nu au reuşit să salveze mai nimic. „Am auzit că a luat foc casa vecinilor şi am ieşit repede. Am anunţat pompierii şi am sărit şi noi cu găleţile, pentru că ei au venit târziu. Nu ştim de la ce a luat foc sau dacă le-a pus foc cineva la casă. Oricum casa lor e arsă toată şi jumătate din a vecinilor. Pompierii au ajuns după o oră. Aşa îşi fac ei datoria. Vin după ce arde casa”, spune un vecin.

Soţia proprietarului crede că totul este o răzbunare. ”Numai ce venisem cu veciniii de la Târgu-Jiu şi eram la ei la o cafea. Am auzit zgomot şi l-am rugat pe vecinul să vadă dacă a venit soţul meu şi atunci mi-a spus că mi-a luat casa foc. Eu cred că de la duşmani ni se trage.  Avem câteva dosare în cercetare la poliţie şi dumnelor ştiu mai bine despre ce este vorba”, povesteşte Mărioara Ruşeţ.

CAUZA

Pompierii susţin că au ajuns imediat la faţa locului şi au reuşit să localizeze incendiul care se manifesta violent. Cauza incendiului este în curs de stabilire, a declarat plutonierul Gărzii de intervenţia Motru, Traian Dădălău. 

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: