Cascadorul plânsului

Incredibilă pledoaria lui Laurenţiu Ciurel în faţa instanţei de judecată, încercând să obţină revenirea pe funcţia de director al CE Oltenia. Dacă Ciurel chiar crede în ceea ce a spus în faţa judecătoarei, atunci are o problemă gravă. Dacă a sperat că îl crede cineva, are o problemă la fel de gravă.

Ciurel a susţinut pe parcursul a zeci de minute că a fost revocat pentru că vrea cineva să facă rău Complexului Energetic Oltenia şi oamenilor care lucrează acolo. Da, acel Ciurel care a prigonit salariaţii şi sindicatele, care a dat primă de Ziua Femeii doar celor din sindicatul „galben”, care a produs în 2014 pierderi de 150 de milioane de euro, acel Ciurel crede că revocarea lui e rea pentru companie, nu pentru el. Ciurel a croşetat o poveste cu Fondul Proprietatea, care are pică pe el pentru că nu a vrut să dea oameni afară şi care controlează ministrul Energiei. Cum? Simplu, ministru este acţionar la Fond. Adică are 14.400 din cele peste 11 MILIARDE de acţiuni ale Fondului Proprietatea, aşa cum au zeci de mii de români. După ce a terminat povestea cu Fondul, a spus una şi mai şi. De când a plecat el, stocurile de cărbune au ajuns la un minim istoric!! Alooo, domnul Ciurel, doar ce aţi plecat pe 4 decembrie. Şi mai spune Ciurel că actuala conducere vrea să aducă societatea pe pierderi, ca să o bage în insolvenţă, să poată da mai uşor oameni afară. Asta într-un an bun, cum l-a denumit Ciurel. Unii vorbesc că pierderea din 2015 va fi cam la fel de mare ca aia de anul trecut. O face Ciobotărică în trei săptămâni? Sau o moşteneşte de la Ciurel?

Judecătoarea a respins cererea lui Ciurel, nu pentru fracturile de logică din expunere, ci pe motive juridice. Ce nu pricepe Ciurel este că societatea CE Oltenia nu este a lui, are nişte acţionari, nişte patroni care ştiu ce este mai bine pentru companie. Treaba lui Ciurel era să demonstreze că decizia a fost abuzivă în ceea ce îl priveşte, că a suferit vreun prejudiciu, ceea ce va putea face la judecata pe fond.

Pledoaria lui Ciurel de la procesul de ieri nu a fost surprinzătoare pentru cine îl cunoaşte. Ciurel este directorul care a spus despre contractul de export cărbune în Serbia, printr-o firmă de apartament, sub preţul de cost, că a fost cel mai bun contract din istoria companiei. Ciurel este cel care a spus că cei mai mulţi salariaţi au câştigat la salarii în mandatul lui, deşi aproape toţi au pierdut. Ciurel spunea despre companie că a terminat pe profit chiar şi când bilanţul cu pierderea de 150 de milioane de euro a fost publicat de Pandurul, compania ţinându-l ascuns. Şi exemplele sunt multe, dar nu suntem noi medici să ne dăm cu părerea.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: