Casele gorjenilor afectate de ape nu sunt asigurate

Gorjenii ignoră legea care prevede obligativitatea asigurării locuinţelor. Exemple sunt locuitorii din comuna Ţânţăreni care, deşi ştiu că de fiecare dată când plouă mai puternic gospodăriile le sunt inundate nu şi-au făcut asigurare. De această dată localnicii şi-au dat seama că dacă aveau asigurare, pagubele le puteau fi suportate de firma de asigurări. Din august, autorităţile vor sancţiona pe care nu au asigurare.

Neplata asigurării obligatorie a locuinţelor îi costă mult pe localnicii din comuna Ţânţăreni. Dacă aveau încheiată această poliţă a cărei valoare este de 10 sau 20 de euro pe an, firma de asigurări le acoperea pagubele produse de inundaţii. În aceste condiţii, localnicii sunt nevoiţi să scoată bani mulţi din buzunar pentru a-şi repara casele afectate de inundaţii. Deşi ştiau că de fiecare dată când plouă mai puternic în zona este risc de inundaţii oamenii nu s-au grăbit să-şi asigure casele. „Nu avem casele asigurate pentru că nu avem bani. Din pensie ce să plătim mei întâi. Nici nu ştim prea multe despre aceste asigurări, nici cât costă. De unde să plătim- Eu dau o grămadă de bani pe medicamente. Dacă vine apa, nu ia numai casa mea. Le ia pe toate. Om vedea noi ce facem. Acum le mai cârpim”, spune o femeie.

Localnicii scapă deocamdată de amendă pentru că pot fi sancţionaţi abia din luna august a acestui an dacă vor fi descoperiţi fără asigurarea obligatorie a locuinţelor. Primăriţa Maria Vasilescu nu este interesată dacă oamenii au plătit sau nu asigurare, dar când va veni vremea amenzilor nu scapă o metodă de a aduce bani la bugetul local. ”Unii au asigurări. Nici nu i-am mai verificat că au tot schimbat termenelor, dar până la urmă nu sunt eu obligată să le plătesc asigurările. E treaba lor ce fac. Nu am sancţionat pe nimeni, dar o să mă interesez care nu au asigurările plătite pentru că am înţeles că din august se pot da amenzi”, a declarat Maria Vasilescu, primar comuna Ţânţăreni.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: