Casele parlamentarilor PDL Gorj, pichetate de sindicalişti

Sindicaliştii din Cartel Alfa au anunţat că vor recurge la un mijloc inedit de protest. Preşedintele Bogdan Hossu a spus că astăzi, timp de o oră, vor fi pichetate atât locuinţele parlamentarilor de la putere, cât şi sediile PDL, UDMR şi UNPR. Aleşii PDL spun că nu se vor opune unei astfel de acţiuni. Primăriile Motru şi Târgu Jiu, unde locuiesc parlamentarii Militaru, Ruşeţ şi Cosmin Popescu, susţin că nu au autorizat astfel de pichetări.

Bogdan Hossu, liderul Confederaţiei Cartel Alfa, a anunţat că în ficare vineri vor fi pichetate, pentru o oră, locuinţele parlamentarilor. „Este o mobilizare a tuturor confederaţiilor sindicale, sper că nu numai a confederaţiei Cartel Alfa, ca să picheteze pe de o parte sediul PDL, că am înţeles că UDMR-ul nu are sediu aici, şi în acelaţi timp să facă o pichetare a locuinţelor parlamentarilor de la putere”, a spus Hossu.

„Dacă este legal, nu mă deranjează”

Deputatul de Gorj Cosmin Popescu nu are nimic împotriva acestor acţiuni sindicale, însă nu i se pare normal să fie şi locuinţele pichetate. „E o acţiune sindicală. Decizia aparţine sindicatelor. Dacă au aprobările necesare de la primărie privind acesată pichetare nu mă deranjează. Nu ştiu cadrul legal în care se poate picheta locuinţa unui om, dar dar dacă e legal... Până acum nu am auzit niciodată în România ca un sindicat să picheteze locuinţa unui parlamentar. Încă o dată, dacă este legal nu mă deranjază”.

Atât Primăria Târgu Jiu, cât şi cea din Motru au precizat că nu au dat astfel de autorizări.

„În România de azi, mi se pare normal orice”

Senatorul Ion Ruşet vede cu ochi buni aceste mişcări sindicale de pichetare a sediului PDL şi susţine că se vor purta discuţii cu sindicaliştii. În ceea ce priveşte pichetarea locuinţelor, atâta timp cât nu se atentează la siguranţa personală nu vede care este problema. „Nu e nicio problemă. E dreptul sindicatelor să facă acest demers şi cum e dialogul social la nivel naţional acum, e o chestiune în care oamenii au dreptul să picheteze. Vom ieşi, vom sta cu ei de vorbă, nici o problemă. În România de astăzi, când oamenii o duc greu, mi se pare normal orice. Nu cred că mi se pun viaţa şi securitatea în pericol. Am fost mereu în mijlocul oamenilor şi acum voi face la fel”.

Severus Militaru a fost singurul care s-a abţinut de la prea multe comentarii pe acest subiect. „Nu mi se pare normal. Nu vreau să comentez mai mult. E hotărârea lor, a sindicatelor. Eu am făcut parte din sindicate, încă mai sunt sindicalist şi e hotărârea sindicatelor pe care nu aş vrea s-o comentez”.

Bogdan Hossu speră ca sindicalişti din Gorj să se mobilizeze şi să participe în număr mare la acţiunea de astăzi.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: