Castelul Roșianu, pe lista CNI pentru finanțare, deși nu mai e al primăriei

Autoritățile locale din comuna gorjeană Turburea au aflat cu stupoare că le-ar putea fi aprobată finanțarea pentru reabilitarea unui obiectiv pe care nu-l mai au în administrare. Este vorba de Castelul Roșianu pentru care s-a cerut finanțare în 2013, dar care a fost predat Mitropoliei Olteniei în anul 2017. Obiectivul se regăsește în 2020 pe lista sinteză pentru finanțare prin Compania Națională de Investiții.

Primarul din comuna Turburea a încercat în urmă cu ani buni să obțină bani de la Guvern să reabiliteze Castelul Roșianu. Pentru că nu a primit nici un leu timp de patru ani, în 2017 a decis să-l predea Mitropoliei Olteniei.

Cei care au acum în administrare castelul au făcut un alt proiect pentru reabilitarea acestuia, mult mai amplu decât cel făcut de autoritățile locale în anul 2013. Primarul din Turburea a rămas uimit când și-a regăsit proiectul pe lista sinteză a ministrului Dezvoltării. ”Eu am depus proiect pentru reabilitarea lui pentru că la momentul acela voiam să-l fac. Pentru că nu am primit finanțare, am abandonat proiectul și am predat castelul Mitropoliei Olteniei, care va face acolo o investiție amplă în valoare de 12.000.000 de euro. Este o investiție extraordinar de mare și nu cred că îți dă Guvernul banii ăștia”, a spus Ion Bârcă.

Deși este sigur că această listă este doar o diversiune, primarul din Turburea va trimite o adresă la Ministerul Dezvoltării, pentru a prezenta situația Castelului Roșianu. ”Când am văzut că au aprobat proiectul meu de la Castelul Roșianu tocmai acum, mi-am dat seama că este praf în ochi. Primăria Turburea nu mai are nicio treabă cu acest castel din 2017. Proiectul nostru nu mai este de actualitate și ei s-au gândit acum să-l aprobe. O să le trimit o adresă prin care să le explic situația reală din teren, faptul că primăria a predat castelul mitropoliei”, a mai spus Bârcă.

Vizualizări: 1,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: