Cât are de plătit Temelescu pentru câteva beri...

Doi litri de bere, cât zicea fostul lider al minerilor că a băut înainte de a se urca la volan și a fi tras pe dreapta de agenții de la rutieră, îl costă cam scump de Viorel Temelescu, dar nu atât de scump cum părea să fie la începutul procesului.

Dacă instanța de fond, Judecătoria Târgu Jiu, a decis să-l sancționeze pe acesta cu o amendă de 4500 de lei și suportarea unor cheltuieli judiciare de 600 de lei, la Curtea de Apel Craiova magistrații au considerat că o amendă de 4000 de lei este suficientă pentru inculpat, acesta fiind scutit de plata cheltuielilor judiciare. Decizia din Bănie este definitivă, fiind pronunțată ieri, inculpatului fiindu-i puse în vedere prevederile legale cu privire la o eventuală neplată a sancțiunii decise de instanță.

Viorel Temelescu a ajuns să aibă probleme de această natură în urma unui control de rutină făcut de agenții rutieri pe Calea Severinului, din municipiul Târgu Jiu. La câteva minute după miezul nopții, în fatidica zi de 13 iunie, anul trecut, polițiștii i-au făcut semn fostului lider sindical să tragă pe dreapta, agenții mirosindu-l repede pe șoferul Temelescu. Acesta avea o halenă alcoolică evidentă, mai ales pentru cineva care nu consumă alcool, aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Era evident că șoferul aflat la volan trăsese ceva la măsea, iar Temelescu le-a și spus agenților că băuse vreo doi litri de bere, el fiind dus ulterior la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, valorile indicate de analize și regăsite în dosarul de la instanță fiind de 1,65 g ‰ şi respectiv 1,50 g ‰.

Faptele lui Temelescu au dus ulterior la constituirea unui dosar penal și la trimiterea acestuia în judecată, între timp fostul lider sindical fiind inculpat și într-un al doilea dosar, cel în care a și fost reținut pentru 24 de ore, alături de Marin Condescu, fiind considerat complice al acestuia în presupusa prejudiciere a clubului Pandurii cu câteva milioane de lei. Dosarul celor doi se află pe rolul Tribunalului Olt, urmând să fie judecat, cel mai probabil, toamna aceasta, până la pronunțarea unui verdict final mai fiind însă cale lungă.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: