Cât câştigă preşedinţii secţiilor de votare la europarlamentare

Sute de gorjeni vor să fie preşedinţi şi locţiitori la secţiile de votare ce vor fi amenajate pentru alegerile de luna viitoare. În mai puţin de două săptămâni, la Instituţia Prefectului Gorj au fost depuse peste 200 de cereri.

Persoanele interesate să fie înscrise în lista cu jurişti şi alte persoane cu reputaţie bună din rândul cărora vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare mai pot să depună cerere până pe data de 8 aprilie. „Până în momentul de faţă, la Instituţia Prefectului au fost depuse 129 de cereri din partea juriştilor, 87 de cereri din partea persoanelor cu alte studii superioare şi 8 cereri din partea persoanelor cu studii medii”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Gorj.

Bugetul pentru alegerile europarlamentare a fost deja stabilit. Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare vor fi plătiţi cu 85 de lei/zi, iar membrii comisiei cu 60 de lei/zi. Perioada pentru care vor fi remuneraţi poate ajunge până la 10 zile. La nivelul judeţului Gorj vor fi organizate 325 de secţii de votare, iar preşedinţii şi locţiitorii vor fi desemnaţi printr-o tragere la sorţi care va fi efectuată de către preşedintele Tribunalului Gorj spre sfârşitul lunii, data exactă urmând a fi stabilită după încheierea perioadei de depunere a cererilor. În Gorj, vor avea loc şi alegeri anticipate pentru Colegiul II Senat, însă până în momentul de faţă nu s-a stabilit bugetul. Cert este că va exista acelaşi număr de secţii ca la europarlamentare, însă în fiecare secţie din Colegiul II va mai fi organizat încă un birou pentru Senat.

Vizualizări: 511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: