Cât câştigă un zilier în Gorj

Numărul zilierilor crește de la o zi la alta, odată cu venirea sezonului cald. Cele mai multe persoane care lucrează cu ziua se înregistrează în silvicultură și agricultură. Gorjenii sunt plătiți cu sume cuprinse între 2 și 10 lei pe oră și își primesc banii la sfârșitul fiecărei zile de muncă.

Lucrul cu ziua a ajuns o practică în județul Gorj. Lipsa unui serviciu îi determină pe gorjeni să muncească cu ziua pe la diferite firme care au nevoie de forță de muncă pe o perioadă determinată de timp. La Inspectoratul Teritorial de Muncă s-a sesizat o crește a numărului de zilieri odată cu venirea sezonului cald. Cele mai multe persoane care muncesc cu ziua sunt în domeniul silviculturii, unde trebuie să adune ciuperci, fructe de pădure, muguri de brad, să facă plantări de pomi sau defrișări. Dacă în luna februarie, în acest domeniu lucrau aproximativ 268 de zilieri, în martie s-a ajuns la peste 1.000 de persoane, iar în luna aprilie s-au înregistrat aproximativ 1550 de zilieri.

Și în agricultură se înmulțesc în această perioadă numărul zilierilor, ca și la pomicultură, publicitate, manipulare marfă și întreținere sau curățenie. Zilierii trebui să semneze într-un registru ora la care încep munca, dar și când termină, pentru a-și lua banii pe ziua de munca. Tariful pe oră variază între 2 și 10 lei.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: