Cât costă înştiinţările de plată

Direcția de Impozite și Taxe Locale Târgu-Jiu a cheltuit aproximativ 135.000 de lei pentru expedierea înștiințărilor de plată târgujienilor care nu și-au achitat prima tranșă a impozitului pe anul 2013 la locuințe, terenuri și autoturisme. Plicurile au fost trimise cu confirmare de primire, fiecare plic costând cinci lei.

Direcția de Impozite și Taxe Locale trimite la toți cetățenii municipiului Târgu-Jiu care nu și-au achitat prima tranșă a impozitului înștiințări de plată. În termen de 15 zile de la primirea corespondenței, cetățenii trebuie să-și achite dările la stat, altfel vor fi executați silit. „Până în acest moment am trimis înștiințări la 22.000 de cetățeni și mai avem de expediat cred că la aproximativ 5.000 de persoane. Am trimis pe rând, pentru că am avut probleme și cu bani. Fiecare plic costă 5 lei și am cheltuit peste un miliard de lei vechi cu trimiterea acestor înștiințări. După ce le vom expedia pe toate o să trecem la executarea silită. Acolo unde nu s-au primit plicurile o să le ducem personal”,  a declarat Mariana Budulan, director Direcția de Impozite și Taxe Locale.

Bani cheltuiți degeaba

Cetățenii care au primit aceste plicuri susțin că este o risipă a banului public și argumentează de ce. „Eu am primit două plicuri. În unul îmi spunea că trebuie să plătesc impozitul la mașină, iar în altul cel de la casă. Dacă mai avem un teren, îmi mai venea un plic. În plus de asta au fost expediate cu data de 26 aprilie, iar la mine a ajuns la sfârșitul lui mai. Să nu mai spun că aceste plicuri erau recomandate și trebuia să semnez pentru el, dar eu l-am primit în poștă. Mă întreb eu cum demonstrează ei că l-am primit ca să plătesc în termen de 15 zile. Și dacă eu vreau să plătesc cu majorări până la sfârșitul anului ce au cu mine? Vor să mai cheltuiască niște bani publici.  E bătaie de joc. Mă întreb ce se întâmplă cu cei care nu au plătit de ani impozitul”, a precizat un cetățean al municipiului.  

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: