Cer angajări după primul val de pensionări din CE Oltenia

„Mai mult ca sigur vor fi făcute angajări după primul val de pensionări!” Asigurările vin de la liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, care este convins că vor fi făcute angajări după ce vor pleca primele sute de angajați spre pensionare. Sindicalistul nu își pune prea multe speranțe în tinerii școlarizați de companie în cadrul învățământului dual, dar susține că forța de muncă trebuie înlocuită.

După ce vor pleca primele 300 de persoane din companie la pensie, Gabriel Căldărușe este convins că vor fi făcute și angajări. „Vor fi făcute angajări la Complexul Energetic Oltenia după ce vor fi făcute pensionările, după un val de pensionări. Dacă au plecat 3-400 și anumite zone, nu pot funcționa, eu sper că 20-30% din necesar să fie acoperit, să fie înlocuiți oamenii. Au fost discuții în acest sens și nimeni nu neagă că ar fi posibil acest lucru”, a explicat Căldărușe, la TV Sud.

O speranță stă în tinerii care învață să înceapă o carieră în minerit și energie. „Din 100 și ceva de tineri din învățământul dual, s-ar putea să rămână jumătate măcar. Dacă vor să rămână angajați la cel care a oferit acea bursă, e bine, dacă nu, iar bine. Nu mai sunt condiționați copiii să rămână angajați în minerit și energie după terminarea studiilor”, a mai declarat Căldărușe. (A.A.)

Vizualizări: 5,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: