Câte focare de Covid sunt în Gorj?

Peste o mie de români se infectează zilnic cu noul coronavirus, iar șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Gorj, Raed Arafat, vorbea de 300 de focare la nivel național. Nicio autoritate competentă din Gorj nu a putut să ne spună vineri câte astfel de focare sunt în județ, deși aici ne confruntăm cu circa 40 de infectări în fiecare zi. 

Am încercat să aflăm răspuns de la Instituția Prefectului, ISU și DSP, fără succes. Cu o săptămână în urmă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență transmitea că ar fi 15 focare în județ, dintre care 9 erau în evoluție.

”S-a raportat existența unui număr de 15 focare, dintre care 9 sunt în evoluție și necesită anchetă epidemiologică amănunțită. Astfel, Direcția de Sănătate Publică Gorj a propus instituirea obligativității măștii de protecție în zonele aglomerate”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, în urmă cu o săptămână, atunci când populația a fost informată că masca de protecție trebuie purtată și în aer liber, fiind vorba de zonele aglomerate.

Contactați telefonic pentru a cere o nouă situație a acestor focare, unii nu au răspuns la telefon, iar alții ne-au pasat, afirmând că nu pot comunica acest lucru.

Autoritățile ar trebui să învețe să ne ofere informații actualizate pe fiecare localitate în parte, mai ales că începerea școlilor va depinde de numărul unor astfel de focare.

Vizualizări: 4,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: