Câţi bani a găsit Răducan la Pandurii: un leu şi 3000 de euro!

Președintele Pandurilor, Narcis Răducan, a vorbit joi pentru prima dată despre situația financiară a echipei în momentul în care a preluat-o în vara anului 2015, el dezvăluind acum că a găsit atunci un singur leu în conturile clubului. Leul cu pricina figurează în actele contabile ale clubului, adevărul ieșind la iveală după un control al Fiscului.

La vremea respectivă echipa îl avea în frunte pe Eugen Pîrvulescu, care preluase în decembrie 2014 de la Mihai Prunariu. Condescu nu mai era preşedinte de trei ani, iar acesta spune că are acte din care reiese că lăsase clubul cu zero datorii la ANAF și cu circa 3,5 milioane euro în conturi.
Cumva, toţi aceşti bani au dispărut. „În contul clubului, în 30.06 2015 era un leu, nu este nicio glumă, la una din bănci, iar în altă bancă, cu tot ce era în casierie, undeva în jur de 3000 de euro. Datoriile totale către ANAF, furnizori de servicii, bonusuri, terți, erau la suma de 9.380.000 de lei, ceea ce înseamnă undeva peste 2,2 milioane euro, în mare. Am preluat atunci cu 14 jucători care terminau contractele și fără bani de achiziții. Nu m-am plâns pentru că mi-am asumat, nu m-a obligat nimeni să vin președinte la Pandurii și cred că nu am stat rău deloc. Anul trecut am încasat cotizații de la membrii asociați 1,7 milioane euro, care ne-au deservit pentru următoarele șase luni, plus drepturile tv de un milion de euro. Asta înseamnă sub 3 milioane încasate, la un buget total al clubului pe anul trecut la 6 milioane și jumătate. În acest moment bugetul e de 4,5 milioane, am făcut o reducere de 30%, iar drepturile tv, de la un milion de euro cât am încasat anul trecut, le-am adus la 2,5 milioane euro. Am încasat 1,2 milioane euro din transfer de jucători și alte 400.000 de euro de la UEFA și participarea lui Săpunaru la Campionatul European”, a declarat Răducan.

„Prejudiciul” de la ANAF
Situația financiară a clubului s-a înrăutățit acum nu doar pentru că nu mai vine finanțarea de la Complexul Energetic Oltenia, ci și pentru că Pandurii a pierdut o reeșalonare a datoriilor pe care le avea la bugetul de stat. Echipa trebuia să achite lunar o sumă de bani și totul ar fi fost în regulă, dar lucrurile nu au stat așa și în realitate, după cum a trebuit să recunoască Răducan. „Am moștenit o sumă de 15.000 de euro lunar, în urma unui control ANAF care stabilea un anumit prejudiciu, care poate fi pus ca încărcătură financiară la datorii. A fost stabilit un prejudiciu în urma controlului pe vremea domnului președinte Prunariu, nu înseamnă neapărat că din managementul său, dar pe timpul mandatului său a fost un control care a stabilit o sumă de sute de mii de euro care a fost eșalonată pe 5 ani. Asta înseamnă că timp de cinci ani, lunar, clubul trebuia să plătească 15.000 de euro. Nu plătește această sumă cade eșalonarea și revine toată suma. Asta s-a întâmplat zilele acestea. Aștept cu înfrigurare un plan din partea membrilor asociați, un plan de reorganizare, ca să putem funcționa mai departe. Noi credem cu tărie că locul echipei e în primele 6 din România”, afirmă Narcis Răducan.

Nimic din banii lui Condescu
Președintele Pandurilor a vorbit ieri și despre finanțările pe care le-a promis Marin Condescu pentru a rezolva problemele financiare ale echipei. Condescu promitea săptămâna trecută că săptămâna aceasta merge la bancă și împrumută bani, dar, deocamdată, nu a ajuns cu ei și la Pandurii. După ce a pățit în trecut e și lesne de înțeles că nu îi va da așa ușor către club, în condițiile în care îi are. Răducan spune că nu a văzut nici un leu de la Condescu, așa cum a văzut anul trecut de la Prunariu, de exemplu. „Deocamdată este un zvon pentru că nu s-a transformat nimic în realitate. Zilele acestea m-am întâlnit și eu cu dânsul de câteva ori. E posibil să poată veni din nou în fotbal din poziția de reprezentant al unui membru asociat. Deocamdată am primit din partea acestui asociat că nu a dat la nimeni mandat și nimeni nu-și poate atribui că reprezintă USMO, dar, ținând cont de istoricul domnului Condescu în fotbal, dacă are soluții financiare, e bine venit. Dacă aduce bani e bine venit la club. Deocamdată nu a adus bani și nu știm nici situația dânsului din punct de vedere legal, regulamentar, din punctul de vedere al membrilor asociați. Deocamdată nu e salvatorul Pandurilor”, mai spune Răducan, care nu ştie prin ce procedură va finanţa Condescu clubul.

Vizualizări: 1,312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: