CS Jiul Rovinari a murit. Trăiască CS Jiul Rovinari 2016!

CS Jiul Rovinari a devenit istorie. Asociația Județeană de fotbal (AJF) Gorj a dezafiliat clubul, după ce conducătorii săi au solicitat retragerea din campionat, invocând probleme financiare. În schimb, a luat naștere CS Jiul Rovinari 2016, club care a preluat sutele de jucători legitimați de la CS Jiul Rovinari, dar care fac parte acum din aparatul primăriei orașului. "Sunt mult mai liniștiți, cu salarii mai mici, dar și cu oameni din Rovinari ca să ținem sportul", a spus Robert Filip, primarul orașului.

AJF Gorj a luat act de retragerea CS Jiul Rovinari din campionat în ședința din data de 11 octombrie. Dezafilierea este provizorie, transmit cei de la asociație. "Totodată, îndeplinind condițiile regulamentare, clubul CS Jiul Rovinari 2016 a fost afiliat provizoriu, urmând ca la următoarea Adunare Generală a AJF Gorj să fie demarată procedura afilierii definitive a acestuia", se arată pe site-ul AJF Gorj.
Sportivii vor evolua tot în liga a IV-a, dar vor aparține de primărie. Noul club afiliat a preluat toți cei circa 200 de jucători legitimați de la CS Jiul Rovinari, la toate categoriile de vârstă. A reușit să înscrie echipele sale pe locurile rămase vacante în competițiile Ligii a IV-a, Juniori A1, Juniori C, D și E.
Primarul din Rovinari, Robert Filip, a explicat motivul pentru care a fost necesară înființarea unui noi club. "Clubul respectiv este la judecată cu Curtea de Conturi. Nu are datorii. Curtea de Conturi a făcut niște constatări la niște controale și noi contestăm acel raport. Au constatat că au fost acordate drepturi necuvenite sportivilor care au ajuns la peste 1 milion de lei, cu tot cu penalități", a declarat Robert Filip.
CS Jiul Rovinari este deținut de Consiliul Local Rovinari în parteneriat cu două persoane fizice, printre care și un antrenor de box, CS Jiul Rovinari 2016, care va fi un club de drept public, depinde exclusiv de primărie, care va aloca sumele necesare pentru desfășurarea activităților sportive dar și pentru plata salariilor antrenorilor și sportivilor, a mai spus primarul din Rovinari. Banii vor fi bugetați la început de an, iar cheltuiala se va reduce de trei ori, a mai spus acesta.

Vizualizări: 1,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: