Câţi gorjeni l-au votat pe Dragnea

Circa 13.000 de gorjeni l-au votat pe Liviu Dragnea duminică, pentru a fi preşedintele PSD. Organizaţia a raportat o prezenţă la vot de 97,7% din cei 13.647 de membri de partid, Dragnea reuşind să obţină 98,8% din voturile exprimate. Liberalii au ironizat desfăşurarea de forţe câtă vreme doar Dragnea a avut voie să candideze.

PSD Gorj intenţionează să-şi actualizeze baza de date cu membrii de partid, pentru că la vot ar fi venit şi persoane care nu erau în evidenţă. „Acest scrutin poate fi considerat ca un preambul pentru alegerile locale de anul viitor. Au fost mulţi membri de partid care, nefiind în baza informatizată a partidului, nu au putut să voteze, deşi s-au prezentat la secţiile de votare. Este bine că am văzut ponderea membrilor de partid. Vom face o reactualizare a bazelor de date”, a declarat Gheorghe Milosteanu, secretarul executiv al PSD Gorj.

Pesediştii au fost însă ironizaţi de liberali, pe motivul că organizează alegeri ca pe vremea comunismului, în condiţiile în care Liviu Dragnea a fost singurul candidat validat pentru şefia partidului. Călinoiu nu este însă deranjat de criticile liberalilor. „Nu vreau să-i supăr pe liberali, asta este misiunea lor din opoziţie, să critice, dar ei nu sunt în stare să stabilească o conducere a lor. Vedem cu toţii ce se întâmplă acolo, dar noi le dorim să continue aşa, să ne critice, noi să ne facem treaba, iar ei să stea în starea asta de haos”, spune Ion Călinoiu.

CONGRES

Peste 100 de pesedişti gorjeni vor participa la Congresul care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare. „La Congresul care va avea loc duminica viitoare, organizaţia PSD Gorj va participa cu 105 membri delegaţi, atunci va fi o validare a scrutinului intern, precum şi alegerea celorlalţi vicepreşedinţi la nivel naţional”, a declarat Gheorghe Milosteanu.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: