Catrinoiu: „USL a trecut cu tancul peste democraţie”

Preşedintele PNŢCD Gorj se gândeşte la o candidatură la alegerile parlamentare din iarnă, după ce partidul său a decis să participe la alegeri pe liste comune cu PD-L şi alte trei formaţiuni. Matei Catrinoiu crede ca noua alianţă politica va fi o alternativă credibilă la Uniunea Social Liberală, care s-a compromis încă din primele luni de guvernare. „USL a trecut cu tancul peste democraţie”, a spus Catrinoiu.

Alianța de dreapta formată din PDL, PNȚCD, Partidul Noua Republică, Inițiativa Civică de Centru Dreapta și Fundația Creștin Democrată va lansa în lupta pentru obținerea colegiilor parlamentare candidați comuni.

Matei Catrinoiu, ce a participat la semnarea manifestului de lansare a noii alianţe, a numit această unire a dreptei, o unire care va face posibilă o contrapondere la ceea ce se numește USL.”Împreună cu secretarul general al partidului, Mihai Vlădulescu, am  reușit  să participăm la lansarea manifestului citit și semnat la sediul Fundației Creștin Democrate. USL a dus la această criză politică fără precedent. A nega tot ceea ce s-a făcut pentru România pentru comunitatea europeană este un lucru lipsit de maturitate politică”, declară Matei Catrinoiu.

Catrinoiu vrea să-l lase pe Ponta fără jucării

În discursul său, liderul țărăniștilor i-a atins și pe Victor Ponta și Crin Antonescu. ”A pune jucăriile în mâinile a doi tineri care nu știu ce să facă cu ele este foarte grav. În acest sens, forțele de dreapta vor încerca din nou să readucă acea umbră de speranță promovând oameni capabili care să câștige alegerile parlamentare”, susține Catrinoiu. 

În  manifestul semnat miercuri la București se precizează că la mai bine de două decenii de la prăbușirea comunismului în România forțele trecutului s-au coalizat împotriva statutului de drept și a justiției. ”USL a subminat statul de drept, a schimbat regulile jocului democratic și a șubrezit instituțiile statului”, se arată în manifestul alianței de centru dreapta. După semnarea manifestului se va întocmi un protocol cu regulile ce vor fi urmate de toți membrii acestei alianțe.

Vorbe bune despre noii aliaţi

Nicolae Burchel, prim-vicepreședintele Partidul Noua Republică, ce va candida la parlamentare în Gorj, este susținut de liderul țărăniștilor. ”Este un avocat de marcă din Gorj, cu care am discutat. Ne vom uni forțele pentru că se pare că marea majoritate a conferințelor comune se vor ține la sediul PNȚCD Gorj, fiind  mai încăpător”, menționează Matei Catrinoiu.

Acesta a mai subliniat că nimeni nu va avea voie să crâcnească atunci când vor fi stabiliți candidații pentru alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an. ”Dacă s-a stabilit candidatul respectiv vom merge cu candidatul respectiv. Dacă PDL are trei candidați valizi nu se va băga nimeni să îi arunce peste bord. Evident că și celelalte colegii vor fi acoperite și sprijinite de toți membrii”, asigură Catrinoiu.

CANDIDATURĂ

Liderul ţărănist nu exclude nici varianta unei candidaturi la alegerile parlamentare. ”Dacă mi se va solicita acest lucru o voi face, dacă nu, nu o voi face. Eu nu am trăit și nu voi trăi niciodată din politică. Să nu creadă alții că politica aduce bani”, mai spune acesta.

SEMNATARI

La unirea forțelor de dreapta, eveniment ce a avut loc la București miercuri, au participat Vasile Blaga din partea Partidului Democrat Liberal, Aurelian Pavelescu din partea PNȚCD, Mihail Neamțu din partea Partidului Noua Republică, Mihai Răzvan Ungureanu de la Inițiativa Civică de Centru Dreapta și Adrian Papahagi din partea Fundației Creștin-Democrată.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: