Cătuşe pentru miliţienii din Stoina

Curtea de Apel Bucureşti a acceptat ieri după-amiază solicitările procurorilor din cadrul Parchetului General în privinţa arestării preventive pentru 29 de zile a celor doi poliţişti din Stoina implicaţi în ancheta deschisă pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs decesul unui bărbat de 48 de ani.

Cosmin Militaru şi Eugen Papuzu sunt acuzaţi că l-au snopit în bătaie pe Nicolae Druţu, pe care, după cum spun rudele decedatului, l-au confundat cu un alt bărbat din sat, care are acelaşi nume şi este o fire violentă.

Poliţiştii din Stoina au mers ieri la instanţa din capitală pentru a se apăra, Militaru fiind însoţit chiar de prietena sa, cu care doreşte să se căsătorească peste câteva săptămâni. Mandatul emis pe numele său îi strică însă toate planurile, chiar dacă pentru a scăpa de cătuşe el a prezentat şi caracterizări pozitive de la şefii săi din Poliţia Gorj, în speranţa că va îndupleca instanţa. Faptele care cei doi sunt acuzaţi s-au întâmplat acum aproape patru ani, în timpul scurs totul fiind muşamalizat, după cum a menţionat ieri procurorul care a cerut arestarea celor doi „miliţieni”.

În mod logic, muşamalizarea respectivă ar necesita verificări (a câta oară-) a felului în care anchetatorii de la Gorj şi-au făcut treaba în acest dosar. Investigaţiile începute în 2008 au fost coordonate de procurorul Emil Moţa, cel care are şi aşa pe cap destule conflicte cu superiorii, cel care se bucură pentru verdictul de ieri al instanţei fiind patronul din Stoina, Emil Pârjol, din localul său fiind ridicat Druţu şi dus la secţie pentru a primi de la poliţiştii-miliţieni bătaia soră cu moartea. „Vă daţi seama că mă bucur, deşi poate nu ar trebui să mă bucur de răul altuia, dar e vorba de libertatea mea. În aceşti ani s-a făcut tot ce a fost posibil ca eu să fiu scos autorul acestor fapte, când, de fapt, lucrurile nu stau deloc aşa. Am convingerea că până la urmă tot adevărul se va afla, mai ales că eu, aşa cum v-am mai spus, în aceşti ani, m-am luptat cu toată Poliţia, nu cu doi poliţişti din Stoina. Colegii lor au vrut să mă facă evazionist, mi-au trimis tot felul de controale pe cap, pentru ca, iată, să se afle că totuşi ei sunt cei care l-au bătut pe acel amărât până l-au trimis pe lumea cealaltă”, spune Pârjol.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: