Cazierele primarilor, verificate de prefect. Condamnaţii pleacă!

Instituţia Prefectului Gorj a solicitat cazierele judiciare ale tuturor primarilor din judeţ, pentru a vedea care dintre ei se află în situaţie de condamnare, chiar şi cu suspendare. Acţiunea de verificare a edililor locali a demarat după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că trebuie încetate şi mandatele aleşilor condamnaţi cu suspendare, definitiv. Este cazul primarului din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, a cărui încetare de mandat a fost cerută de fostul primar Modroiu. Şi primarul de la Padeş ar putea fi trimis acasă.

O decizie recentă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie stă la baza cererii fostului primar din Drăguţeşti, Ion Modroiu, privind încetarea mandatului actualului primar, Vasile Moşoiu. Cei doi sunt colegi în PNL după fuziunea PDL cu PNL, dar au rămas adversari politici. ICCJ a stabilit printr-o decizie publicată pe 29 iunie 2015 în Monitorul Oficial că trebuie încetate mandatele primarilor condamnaţi definitiv, chiar dacă executarea pedepselor a fost suspendată, iar Moşoiu are o condamnare de un an cu suspendare pentru conflict de interese.

Prefectul nu a emis încă un ordin de suspendare, însă reprezentanţii instituţiei au cerut lămuriri de la minister. „În urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie, am solicitat un răspuns de la Departamentul Juridic al Ministerului Afacerilor Interne. Aşteptăm să ne transmită dacă această decizie se aplică retroactiv sau de la data de 29 iunie. În funcţie de răspunsul pe care îl primim vom lua o decizie în ceea ce îl priveşte pe primarul Vasile Moşoiu”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.

Concomitent cu acest demers, au fost solicitate cazierele tuturor primarilor din judeţ. „Am solicitat şi o situaţie de la cazierul judiciar în ceea ce îi priveşte pe primarii din Gorj. Vrem să vedem dacă mai sunt situaţii de condamnare cu suspendare, iar după ce vom primi răspuns de la minister vom emite ordinele de suspendare, în acelaşi timp, pentru toţi primarii care se confruntă cu această problemă”, a mai precizat Corina Belteu.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: