Cazul Horcea: aproape 50 de dosare fraudate!

Ancheta făcută la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj arată că aproape 50 de dosare ridică semne de întrebare. La sediul instituției au fost chemate mai multe persoane, unele dintre acestea declarând că nici nu știau de această primă. Investigaţiile au început după sinuciderea şefului AJPFM Târgu Jiu, Damian Horcea, care pare să fi fost creierul întregii operaţiuni de fraudare a agenţiei.

Cercetările în cazul lui Damian Horcea continuă. Șefii AJOFM au găsit în urma verificărilor 46 de dosare suspecte, pe lângă cazul deja confirmat, asupra primelor de instalare care trebuiau să ajungă la șomerii care s-au angajat la peste 50 de kilometri distanță de domiciliu. Din declarațiile date de mai multe persoane reiese că aceștia nu numai că nu au intrat în posesia banilor, dar nici nu știau că pot să beneficieze de astfel de ajutoare. ”În afară de cazul care s-a confirmat am mai trimis la oficiul poștal să verifice felul în care au fost făcute plățile pentru încă 46 de persoane. Ancheta Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj este în plină desfășurare și se derulează în paralel cercetările făcute de  Parchet și Serviciul de Investigare a Fraudelor. Noi am chemat pentru a da declarații, i-am întrebat dacă au primit banii din aceste prime de instalare”, spune Romeo Chiriac, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj. Unele dintre persoanele prezente la sediul instituției pentru a da declarații au susținut că nici măcar nu știau de acest ajutor, iar alții au beneficiat de prima de instalare. Au fost luate în vedere toate dosarele. Directorul AJOFM Gorj mai spune că a solicitat Oficiului Poștal să facă verificări în aceste cazuri pentru a se observa felul în care s-au făcut plățile. ”Vrem să vedem cum a plătit poșta pentru că avem 46 de cazuri despre care noi credem că sunt în neregulă. Așa că am trimis și la Oficiul poștal pentru a ne spune cum s-a făcut plata și așteptăm răspunsul din partea lor”, explică Romeo Chiriac.

POȘTA

Ana Purcăreanu, directorul Oficiului județean de Poștă Gorj, spune că se fac verificări în teren pentru a observa cum s-a făcut achitarea mandatelor de șomaj. ”Ni se dă numărul de dosar, iar noi facem verificări în teren”, spune Ana Purcăreanu. Sergiu Cârstea, poștașul implicat în frauda de la AJOFM, a fost suspendat de conducerea Oficiului Județean de Poștă, urmând a fi cercetat penal după ce se va stabili valoarea prejudiciului creat.

LEGE

Potrivit legii, persoanele înregistrate la Şomaj care îşi găsesc loc de muncă la o distanţă de minimum 50 de km de casă primesc un ajutor de 35 de milioane de lei vechi. În ultimii ani zeci de persoane şi-au găsit slujbe departe de casă.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: