Ce a cerut Iordănescu pentru a semna cu Pandurii

Edi Iordănescu este noul antrenor al echipei Pandurii, a confirmat ieri Laurenţiu Ciurel, reprezentantul CE Oltenia, principalul finanţator al echipei. În privinţa persoanei care îl va înlocui pe Mihai Prunariu în funcţia de preşedinte, Ciurel a spus că sunt luate în calcul mai multe variante, iar decizia va fi prezentată cel mai târziu săptămâna viitoare.

Pandurii este de câteva zile într-o situaţie mai puţin obişnuită, nu are nici preşedinte de club, nici antrenor. Petre Grigoraş a demisionat după victoria în faţa celor de la Rapid, iar locul lui este suplinit de secundul Dorian Gugu. Doi reprezentanţi ai acţionarilor, Laurenţiu Ciurel şi Ion Călinoiu, au confirmat că Edi Iordănescu este noul antrenor, dar acesta nu a preluat echipa care joacă astăzi ultimul meci al anului, cel din Cupa Ligii, pe teren propriu, cu Oţelul Galaţi.

Presa sportivă scrie că Iordănescu a pus mai multe condiţii înainte de a accepta să preia echipa. Acesta a cerut garanţii că vor fi prelungite contractele jucătorilor care au intrat în ultimele şase luni de contract. Antrenorul şi-ar fi justificat solicitarea prin faptul că doar astfel jucătorii se vor concentra pe obiectivul clubului, nu pe căutarea altor echipe.

O altă solicitare a fost, potrivit ProSport, cumpărarea de către club a unui sistem de monitorizare a efortului, în valoare de circa 50.000 de euro. „Ne-a cam şocat cerinţa asta”, a spus un oficial al clubului pentru ProSport, fiind o investiţie pe care şi-o permit în general marile cluburi din Europa.

Edi Iordănescu are 36 de ani şi va rămâne la Pandurii un an şi jumătate. Acesta preia echipa de pe locul 12 în clasament, cele care vor termina şi returul de la 13 în jos urmând să retrogradeze. Deocamdată nu a fost făcut public obiectivul pe care îl va avea noul antrenor.

REVINE PÎRVULESCU?

Laurenţiu Ciurel a spus că sunt mai multe persoane vizate pentru preluarea postului de preşedinte la Pandurii, precizând că va fi un om de fotbal, preferabil de-al locului, dar nu neapărat. Întrebat dacă se ia în calcul readucerea lui Eugen Pârvulescu la echipă, Ciurel a spus că ştie de o discuţie telefonică, dar nu a precizat dacă este o variantă luată în calcul.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: