Ce aşteaptă sindicaliştii de la Bălăşoiu

Noua entitate energetică constituită de Ministerul Economiei va deveni funcţională în 137 de zile, susţin sindicaliştii. Acum că ministerul a şi desemnat o persoană care va coordona înfiinţarea propriu-zisă în persoana lui Constantin Bălăşoiu, liderii de sindicat speră ca proiectul să fie dus la bun sfârşit deşi au unele îndoieli. Potrivit liderului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, directorul Complexului Energetic Craiova trebuie să dea ordin de convocare a şedinţelor AGA tuturor părţilor componente.

Sindicaliştii din mineritul şi energia din Gorj au unele îndoieli că cel desemnat de Ministerul Economiei să coordoneze proiectul CE Oltenia va putea duce treaba la bun sfârşit. Unul dintre liderii nesiguri este Constantin Mitrescu de la Energia Rovinari care spune că Bălăşoiu a mai fost desemnat o dată în cazul Electra şi s-a împotmolit. “Nu pun la îndoială capacitatea lui ca specialist însă să ne aducem aminte că tot el a condus şi înfiinţarea Electra şi lucrurile nu au ieşit cum ar fi trebuit. Sper ca Bălăşoiu, de data aceasta, să finalizeze ce a început”, a declarat Constantin Mitrescu. Proiectul Electra a fost oprit din pricina zecilor de opoziţii venite în principal din rândul sindicatelor hidro. În faţa acestora, nici măcar Guvernul nu a avut ce face decât să aştepte soluţionarea proceselor care se întind până în 2012.

Bălăşoiu trebuie să convoace AGA

Potrivit ordinului de numire, Bălăşoiu are obligaţia să convoace şedinţele AGA a celor patru părţi componente, SNLO, CE Turceni, CE Rovinari şi CE Craiova. “Am văzut ordinul de numire şi acolo spune că trebuie să convoace Adunarea Generală a Acţionarilor la toate părţile componente, după care va urma auditul în cadrul fiecărei companii, înregistrarea CE Oltenia la Registrul Comerţului şi aşteptarea a 30 de zile de depunere a eventualelor contestaţii. S-a făcut şi un calcul simplu şi am înţeles că în vreo 137 de zile această nouă companie va deveni funcţională”, a declarat Mitrescu.

AVANTAJE

Sindicaliştii văd cu ochi buni înfiinţarea CE Oltenia pentru că spun ei s-ar uni patru unităţi care sunt indispensabile una pentru cealaltă. „În condiţiile în care CE Craiova aproape 90% din cărbunele pe care îl foloseşte îl ia de la SNLO, CE Rovinari ia 20% de la SNLO, CE Turceni ia şi el în jur de 30% cărbune de la SNLO, este sigur un lucru bun. Sunt unităţi care nu pot funcţiona una fără cealaltă”, a adăugat Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: