Ce au răspuns Ciurel şi Răuţ la solicitarea de negociere a CCM

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, şi directorul de resurse umane, Ion Răuţ, au răspuns solicitării celor trei federaţii care au cerut începerea negocierilor contractului colectiv de muncă. Conducerea CE Oltenia a transmis că va negocia cu sindicatul constituit la nivelul sectoarelor de activitate care pot avea reprezentativitate la nivel de sector. „La nivel de unitate contractul colectiv de muncă se negociază de sindicatul reprezentativ. Prin excepţie, sindicatele care nu sunt reprezentative pot, în condiţiile legii, să solicite şi să mandateze federaţii reprezentative la nivel de sector la care sunt afiliate, să îi reprezinte la negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate“, explică CE Oltenia.

Rămâne care sindicatele din complex să îşi mandateze în scris federaţiile pentru a negocia în numele lor. Sau poate administraţia va încerca să tragă de timp câteva luni, în speranţa că noul sindicat înfiinţat de Ion Ruşeţ va fi majoritar.

Negocierile pentru un act adiţional la CCM ar fi trebuit să înceapă de anul trecut, însă lipsa dialogului dintre administraţie şi sindicate a blocat orice încercare. (M.B.)

raspuns_ceo

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: