Ce au stabilit ministrul Niţă şi sindicalistul Condescu

Liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, a avut ieri o întâlnire cu ministrul delegat al Energiei, Constantin Niţă, subiectele fiind privatizarea Complexului Energetic Oltenia şi reducerea programului de lucru al salariaţilor companiei.

Liderul sindical Marin Condescu a declarat ieri că Departamentul de Energie, condus de Constantin Niţă, este împotriva privatizării majoritare, susţinând listarea la bursă prin aport de capital a 15% din acţiunile companiei energetice. Potrivit lui Condescu, ministrul Niţă a adăugat însă că decizia finală nu-i aparţine lui. Răspunsul l-a mulţumit şi nu prea pe Condescu. „Punctul de vedere al Departamentului de Energie este susţinerea listării la bursă, nu privatizarea majoritară, dar nu poate decide în numele celorlalte structuri, Guvern, Ministerul Economiei. Strategia Departamentului de Energie este asta, de listare la bursă“, a declarat Marin Condescu.

Acesta a abordat şi problema privind reducerea programului de lucru al salariaţilor de la cinci la patru zile, care afectează implicit vechimea în muncă. Condescu spune că ministrul a fost indus în eroare de directori din Complexul Energetic Oltenia, care l-au asigurat că oamenii nu pierd vechime prin măsura concediului fără salariu. „Domnul ministru a înţeles, a şi sunat la CE Oltenia, să vedem ce vor răspunde şi ei, că cele două zile de concediu fără plată, care au mai rămas, afectează vechimea în muncă. Domnul Petroniu îi spusese că nu va fi afectată vechimea. Am stabilit că nu vom lua nicio măsură care să afecteze vechimea în muncă a salariaţilor şi vom găsi altă modalitate“, a declarat Condescu.

Acesta a menţionat că varianta pe care sindicatele au propus-o mereu este întreruperea de activitate, din care şi salariaţii şi angajatorul câştigă. Următoarea întâlnire între sindicate şi administraţie are loc pe data de 20 iunie, când Marin Condescu speră să se renunţe la ultimele două zile de fără plată, 21 şi 25 iunie. 

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: